Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία 24η μέρα του πολέμου με την Μαριούπολη και το Νικολάεφ ,να βρίσκονται μαζί με το Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας στο επίκεντρο των μαχών.

Δύο πύραυλοι έπληξαν στρατώνες στο Μικολάεφ, όπου είχαν πάει και πολίτες να εκπαιδευτούν για να πολεμήσουν –

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στο Μικολάεφ από ρωσική πυραυλική επίθεση, αλλά αναμένεται να βρεθούν πολλοί περισσότεροι όπως ανέφερε η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ Έλλη Κασόλη.

Το χτύπημα επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Σένκεβιτς λέγοντας πως «έγινε από κοντινή απόσταση, προφανώς από τη Χερσώνα, επομένως δεν υπήρχε χρόνος να ηχήσουν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής». «Δεν είχαμε αεροπορικό συναγερμό, επειδή μας επιτέθηκαν από την περιοχή Χερσώνα, και απλά δεν είχαμε χρόνο να ενεργοποιήσουμε το σύστημα προειδοποίησης» σημείωσε.

Μαριούπολη: Σκηνές Αποκάλυψης – Ερείπια και πτώματα στους δρόμους

Σε απελπισία βρίσκονται οι κάτοικοι που έχουν μείνει στη Μαριούπολη,ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ουκρανίας.

Από σήμερα το πρωί στην Μαριούπολη οι αρχές της Ουκρανίας κήρυξαν καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα.

Οι συγκρούσεις στην Μαριούπολη γίνονται μέσα στον αστικό ιστό , από σπίτι σε σπίτι, και όλη η πόλη είναι γεμάτη ερείπια και χαλάσματα κτιρίων από τους βομβαρδισμούς, ενώ τα πτώματα των ανθρώπων κείτονται στους δρόμους.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι δυνάμεις του έχασαν «προσωρινά» την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα, την ώρα που η Ρωσία σφίγγει τον κλοιό και στην Οδησσό.

Ο εφιάλτης της Μαριούπολης και ο έλεγχος κρίσιμων πόλεων

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι η Ουκρανία διατηρεί τον έλεγχο περιοχών «κλειδιών», αλλά οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό σε επιλεγμένους στόχους, κυρίως για να αποκόψουν τη δοκιμαζόμενη χώρα από τη θάλασσα. Γι’ αυτό και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη έχουν μετατρέψει την πόλη σε πεδίο Αποκάλυψης, με τους Ουκρανούς πάντως να αμύνονται σθεναρά.


Στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, η καθημερινότητα των κατοίκων είναι μια συνεχής προσπάθεια να γλιτώσουν από τις βόμβες και να επιβιώσουν στα χαλάσματα.

Πτώματα που δεν έχουν ακόμα περισυλλεχθεί, τυλιγμένα σε κουβέρτες, παλτά, οποιοδήποτε είδος καλύμματος, κείτονται σε ακάλυπτους χώρους που έχουν καθαριστεί από τα χαλάσματα. Οι νεκροί συχνά θάβονται σε ομαδικούς τάφους.


Περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στη στρατηγική πόλη-λιμάνι στη Θάλασσα του Αζόφ για πάνω από δύο εβδομάδες. Πασχίζουν να προστατευθούν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που έχουν κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, τη θέρμανση, το νερό, λένε οι τοπικές αρχές.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε χθες ότι δυνάμεις του «σφίγγουν τον κλοιό» γύρω από τη Μαριούπολη και ότι εχθροπραξίες διεξάγονταν στο κέντρο της πόλης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook