«Χασάπη» αποκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μάιντεν τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων.

Ο Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψη του στην Πολωνία, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη “απελευθέρωση” της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Ρώσο ομόλογό του «δολοφόνο δικτάτορα» και «σκέτο κακούργο». Τότε το Κρεμλίνο είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτη και ασυγχώρητη» τη ρητορική του Αμερικανού προέδρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την επίσκεψη του στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία είχε συνομιλίες με Ουκρανούς πρόσφυγες.

«Είναι απίστευτο, είναι απίστευτο. Δείτε όλα αυτά τα μικρά παιδιά. Θέλουν απλώς να σε αγκαλιάσουν και να σου πουν ευχαριστώ. Σε κάνει τόσο πολύ περήφανο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος για την επίσκεψή του και τις συνομιλίες που είχε με τους πρόσφυγες.

Τι απαντά το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο απάντησε στα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, λέγοντας ότι «περιορίζουν περαιτέρω τις πιθανότητες για τη διόρθωση των σχέσεων», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook