Ο Σον Πεν απειλεί πως αν οι διοργανωτές της μεγάλης βραδιάς των Όσκαρ δεν επιτρέψουν την εμφάνιση του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι για να μιλήσει, θα λιώσει δημόσια τα δύο χρυσά αγαλματίδια που έχει κερδίσει στο παρελθόν.

Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, CNN ο διάσημος ηθοποιός ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην Ουκρανία για να καταγράψει τα όσα συμβαίνουν μετά την εισβολή της Ρωσίας, ζήτησε από τους διοργανωτές της βραδιάς απονομής των βραβείων αλλά και όσους εμπλέκονται σε αυτή να μποϊκοτάρουν τη ρωσική πλευρά και να επιτρέψουν στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι να ακουστεί μιλήσει στην τελετή των βραβείων Όσκαρ.

“Αν δεν επιτρέψουν την εμφάνιση του Ζελένσκι, προτρέπω όσους εμπλέκονται, ακόμα και αν πρόκειται για την καλύτερη στιγμή της καριέρας τους, κάτι που καταλαβαίνω απόλυτα, καθώς θέλουν να γιορτάσουν για τις ταινίες, να καταλάβουν ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να διαμαρτυρηθούν και να μποϊκοτάρουν την Ακαδημία των βραβείων. Εγώ προσωπικά, αν τελικά δεν συμβεί αυτό, όταν επιστρέψω, θα καταστρέψω τα δικά μου βραβεία δημόσια” είπε ο διάσημος ηθοποιός.

Και συνέχισε: “Προσεύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Προσεύχομαι να μην υπάρξουν τέτοιου είδους αλαζονικοί άνθρωποι που δεν θα σταθούν στο πλευρό της ηγεσίας της Ουκρανίας. Εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο”.

Ο Σον Πεν έχει κατακτήσει δύο φορές Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, το ένα το 2004 και το δεύτερο το 2009.
Αν και από χθες φημολογείται ότι ο Ζελένσκι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ακαδημία για να απευθύνει μήνυμα μέσω βίντεο στην τελετή απονομής των Όσκαρ, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.
Αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι η Ακαδημία είναι «μπερδεμένη», καθώς σκέφτεται αν είναι σωστό να πάρει πολιτική θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή να μείνει αμέτοχη.

Πάντως, πολλοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στην Ουκρανία εμπράκτως, όπως η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ διοργανώνοντας μάλιστα και έρανο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook