Εντυπωσιακό χτύπημα με ελικόπτερα φέρεται να πραγματοποίησαν σε ρωσικό έδαφος οι δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ότι εξαπέλυσαν επιδρομή με επιθετικά ελικόπτερα εναντίον «εγκατάστασης αποθήκευσης καυσίμων» στην πόλη Μπελγκορόντ, στη δυτική Ρωσία, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία και 80 χιλιομέτρων από το Χάρκοβο.

Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα της Ουκρανίας έπληξαν εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στη ρωσική πόλη Μπελγκορόντ σήμερα Παρασκευή αφού πέρασαν τα σύνορα των δύο εμπόλεμων χωρών εκτελώντας πτήση σε μικρό ύψος, υποστήριξε ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας Μπελγκορόντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

Εφ’ όσον ισχύουν οι ρωσικές καταγγελίες, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό χτύπημα των Ουκρανών. Δύο ουκρανικά ελικόπτερα πέταξαν σε χαμηλό ύψος, ώστε να μην εντοπιστούν από τα ρωσικά ραντάρ, μέχρι την πόλη Μπελγκορόντ. Δεν είναι γνωστό το μέρος της απογείωσης των ουκρανικών ελικοπτέρων, ούτε και η απόσταση που διήνυσαν μέχρι να πλήξουν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Μπελγκορόντ, που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο. Όπως φαίνεται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, τα δύο ουκρανικά ελικόπτερα φτάνοντας κοντά στις δεξαμενές καυσίμων εξαπολύουν πυραύλους που προκαλούν εκρήξεις στις εγκαταστάσεις. Πρωινά βίντεο δείχνουν ότι η φωτιά δεν έχει τεθεί μέχρι και σήμερα, ώρες μετά την επίθεση.

Πηγή προσκείμενη στην πυροσβεστική δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι 27 από τις δεξαμενές έχουν πάρει φωτιά και ότι ενδέχεται οι φλόγες να επεκταθούν σε ολόκληρη την εγκατάσταση.

Τα παρακάτω βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φέρεται να αποτυπώνουν τη στιγμή της «επίθεσης», χωρίς πάντως να είναι δυνατή η επαλήθευσή τους:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook