Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό , ο Μπόρις Τζόνσον πήγε ξαφνικά στο Κίεβο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην Ουκρανία είναι η πρώτη επίσκεψη ηγέτη από τους G7 από την έναρξη του πολέμου με την Ρωσία.

Τηνεπίσκεψη του Τζόνσον στο Κίεβο και τη συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ο Αντρίι Σίμπιγκα, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας.

«Η Μεγάλη Βρετανία ηγείται της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, του αντιπολεμικού συνασπισμού, των κυρώσεων κατά του Ρώσου επιτιθέμενου», έγραψε ο Σίμπιγκα στο Facebook, αναρτώντας μια φωτογραφία που δείχνει τους δύο ηγέτες να συζητούν.

Η φωτογραφία των δύο ηγετών δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την Ουκρανική Πρεσβεία στο Λονδίνο να σχολιάζει «έκπληξη» βάζοντας και emoji που κλείνει το μάτι.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, πάντως, «ένας εκπρόσωπος του Νο 10 (επίσημη κατοικία και εκτελεστικό γραφείο πρωθυπουργού) δήλωσε αργότερα ότι ο πρωθυπουργός αξιοποιεί την επίσκεψη για να παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας. Χθες, ο κ. Τζόνσον ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα στείλει όπλα αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών στην Ουκρανία».

«Ο πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Ουκρανία για να συναντήσει προσωπικά τον πρόεδρο Ζελένσκι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης. «Θα συζητήσουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας».

Μετά από την συνάντηση, ο Μπόρις Τζόνσον τουιτάρισε τα εξής: «Σήμερα συνάντησα τον φίλο μου πρόεδρο Ζελένσκι στο Κίεβο, σε μίοα ένδειξη της αταλάντευτης υποστήριξής μας στον ουκρανικό λαό. Ετοιμάζουμε ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας, που είναι η απόδειξη της δέσμευσής μας στον αγώνα της χώρας του ενάντια στην βάρβαρη ρωσική εισβολή»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook