Ρωσία: Απειλεί με πυρηνικά σε περίπτωση ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

«Δεν μπορεί να γίνεται πλέον λόγος για οποιοδήποτε αποπυρηνικοποιημένο καθεστώς για τη Βαλτική» , δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας το ΝΑΤΟ για την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στη Συμμαχία.
Η Φινλανδία, η οποία έχει σύνορα με τη Ρωσία μήκους 1.300 χιλιομέτρων, και η Σουηδία εξετάζουν αν θα ενταχθούν ή όχι στη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία θα λάβει απόφαση μέσα στις λίγες επόμενες εβδομάδες, δήλωσε χθες, Τετάρτη, η πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε πως, εάν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τότε η Ρωσία θα πρέπει να ενισχύσει τις χερσαίες, τις ναυτικές και τις αεροπορικές δυνάμεις της στη θάλασσα της Βαλτικής για να αποκαταστήσει τη στρατιωτική ισορροπία.
Ο Μεντβέντεφ έθεσε επίσης ρητά το ζήτημα της πυρηνικής απειλής λέγοντας πως δεν θα μπορεί πλέον να γίνεται λόγος για μια «αποπυρηνικοποιημένη» Βαλτική – όπου η Ρωσία διατηρεί το ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.
«Δεν μπορεί να γίνεται πλέον λόγος για οποιοδήποτε αποπυρηνικοποιημένο καθεστώς για τη Βαλτική – η ισορροπία πρέπει να αποκατασταθεί», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Ρωσίας από το 2008 ως το 2012.
«Μέχρι σήμερα, η Ρωσία δεν έχει λάβει τέτοια μέτρα και δεν επρόκειτο να λάβει», δήλωσε ο Μεντβέντεφ. «Αν μας υποχρεώσουν, τότε… σημειώστε πως δεν ήμασταν εμείς που προτείναμε αυτό», πρόσθεσε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν
- Ο Ζελένσκι με τους Ευρωπαίους ηγέτες στη συνάντηση με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Πως θα γίνουν οι συζητήσεις – Το πρόγραμμα
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα – Άθλια μεθόδευση ο εγκλεισμός μου»
- Ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά
- Μακρόν: «Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη – Αν δείξουμε αδυναμία, θα το πληρώσουμε ακριβά -Προετοιμάζουμε τις συγκρούσεις του αύριο »
- Κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών: Για ζητήματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις.
- «Μεγάλη πρόοδος με τη Ρωσία – Μείνετε συντονισμένοι» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
- Φωτιά στην Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για εμπρησμό – «Με πίεσαν να ομολογήσω» λέει τώρα ο 19χρονος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook