Οι αρχές στη Σαγκάη σηκώνουν φράχτες σε πολυκατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών όπου εντοπίζονται κρούσματα κορωνοϊού.

Σε μία πρωτοφανή από άποψη μέτρων καραντίνα λόγω κορωνοϊού οι αρχές της Σαγκάης αποκλείουν συγκροτήματα κατοικιών ακόμη και με ένα κρούσμα κορωνοϊού υψώνοντας συρμάτινους ή μεταλλικούς φράκτες προκειμένου να κλείσουν τους κατοίκους στα σπίτια τους . Η δικαιολογία είναι ότι γίνεται προσπάθεια να μηδενίσουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων , προκαλώντας δημόσια κατακραυγή για την μεταχείριση που υφίστανται οι πολίτες εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Μέσα σε ένα 24ωρο ο αριθμός των θανάτων έφτασε τους 87 , υπερδιπλάσιος σε σχέση με χτες που ήταν 39 οι νεκροί, με αποτέλεσμα οι αρχές να σκληραίνουν κι άλλο τα μέτρα κατά του κορωνοίού.

Την ίδια ώρα viral έχουν γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν άνδρες -με τις χαρακτηριστικές ολόσωμες, άσπρες, προστατευτικές στολές- να σφραγίζουν εισόδους πολυκατοικιών με πράσινους συρμάτινους φράχτες ύψους δύο μέτρων, ακόμη και ολόκληρους δρόμους στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, περικλείουν με σύρματα κτίρια στα οποία έχει εντοπιστεί τουλάχιστον ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

«Αυτό που κάνουν είναι ασέβεια, παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν μας κλείνουν με φράγματα στα σπίτια μας σαν να είμαστε ζώα» αναφέρει χαρακτηριστικά αγανακτισμένος κάτοικος της πόλης που βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lockdown από την 1η Απριλίου, με τους ανθρώπους να αδυνατούν να επισκεφθούν γιατρούς ή να μην μπορούν να εφοδιαστούν έστω με φρέσκα τρόφιμα.

Έφτασαν τους 87 οι θάνατοι από κορωνοϊό

Ο απολογισμός του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Σαγκάη έφθασε σήμερα τους 87 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 παρά το lockdown, ενώ η πόλη του Πεκίνου κλήθηκε να «δράσει χωρίς καθυστέρηση» εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook