Τα νέα στοιχεία από την ερευνητική αποστολή για την ανακάλυψη της προέλευσης του ιού και της μετάδοσής του

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις» ότι η μετάδοση του νέου κορωνοϊού στους ανθρώπους έγινε από κινέζικο εργαστήριο, εκτίμησε η ομάδα έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά κρίνει πως είναι πιθανό να έγινε από ζώο, χωρίς ωστόσο να έχει εντοπισει τον ξενιστή.

Η έρευνα της ομάδας του ΠΟΥ στην πόλη Γουχάν για την προέλευση του Covid-19 δεν μετέβαλε δραματικά την μέχρι στιγμής εικόνα, αλλά έδωσε νέες πληροφορίες, σύμφωνα με τον Πέτερ Μπεν Εμπαρεκ, επικεφαλής της αποστολής που ταξίδεψε στην Κίνα.

Η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από ειδικούς από την Κίνα και τον ΠΟΥ, που πραγματοποίησε έρευνα στην πόλη Ουχάν, ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε στοιχεία που να συνομολογούν στην παρουσία του ιού στην κινεζική αυτή πόλη πριν από την ανακοίνωση της εμφάνισής του τον Δεκέμβριο 2019, ούτε εντόπισε το ζώο από το οποίο προήλθε η νόσος.

«Δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις … για να διαπιστωθεί αν ο Sars-Cov-2 είχε διαδοθεί στην Ουχάν πριν από τον Δεκέμβριο 2019», δήλωσε ο Λιανγκ Γουανιάν, επικεφαλής της κινεζικής ομάδας των επιστημόνων, κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, η μετάδοση προερχόμενη από ζώο είναι πιθανή, αλλά το ζώο αυτό δεν έχει ακόμη εντοπισθεί» πρόσθεσε.

Η ερευνητική αποστολή για την ανακάλυψη της προέλευσης του ιού και της μετάδοσής του για να λάβει τις διαστάσεις πανδημίας θεωρήθηκε σημαντική για την καλύτερη αντιμετώπιση μίας πιθανής μελλοντικής επιδημίας, αλλά συνάντησε σημαντικά εμπόδια στο έργο της, καθώς οι κινεζικές αρχές υπήρξαν εξαιρετικά απρόθυμες να επιτρέψουν την έλευση διεθνών εμπειρογνωμόνων στην Κίνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook