Πορτογαλία: Σε καραντίνα «πιθανόν» έως τα μέσα Μαρτίου
Η Πορτογαλία θα χρειαστεί «πιθανόν» να παραμείνει σε καραντίνα έως τα μέσα Μαρτίου, προκειμένου να μειώσει την επίπτωση του νέου κορωνοϊού και τον αριθμό των ασθενών στις ΜΕΘ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας
Ειδικοί στην επιδημιολογία, με τους οποίους είχε επαφές η κυβέρνηση, εκτιμούν ότι θα χρειαζόταν μια καραντίνα 60 ημερών από τη 15η Ιανουαρίου, προκειμένου η σωρευτική επίπτωση 14 ημερών να μειωθεί σε 60 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έναντι περισσοτέρων από 1.200 σήμερα και ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας να πέσει στους περίπου 200, ενώ σήμερα ανέρχεται σε περισσότερους από 860.
«Τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί λειτουργούν», διαβεβαίωσε η υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας, εντούτοις, ότι η Πορτογαλία συνεχίζει να παρουσιάζει «ένα επίπεδο επίπτωσης εξαιρετικά υψηλό, παρά την πτωτική τάση».
Έπειτα από ένα ρεκόρ σχεδόν 16.500 νέων ημερήσιων κρουσμάτων, που είχε σημειωθεί στις 28 Ιανουαρίου, η Πορτογαλία κατέγραψε σήμερα λιγότερες από 2.600 μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με την ημερήσια καταμέτρηση της γενικής Διεύθυνσης Υγείας.
Η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού οδήγησε στον κορεσμό των νοσοκομείων της χώρας, με μια κορύφωση σχεδόν 7.000 ασθενών να νοσηλεύονται και ένα ποσοστό κάλυψης κλινών στις ΜΕΘ για ασθενείς Covid στο 90%.
Με 203 επιπλέον θανάτους, το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας υπερέβη σήμερα τους 14.500, οι μισοί και πλέον εκ των οποίων από την αρχή του έτους.
Η Πορτογαλία βρίσκεται από τις 15 Ιανουαρίου σε δεύτερη καθολική καραντίνα, την οποία ακολούθησε μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο των σχολείων. Οι υγειονομικοί περιορισμοί που βρίσκονται σε ισχύ στη χώρα είναι από τους αυστηρότερους στην Ευρώπη, επισήμανε ένας από τους ειδικούς. «Η Πορτογαλία είναι αυτή τη στιγμή η χώρα με την πιο περιορισμένη κινητικότητα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο επιδημιολόγος Μπαλτάζαρ Νούνες, του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (INSA).
Ολες οι Ειδήσεις
- Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-2: Ιστορική πρόκριση του Θρύλου στο Champions League
- Στο χειρουργείο μετά από επιπλοκή ένας από τους τραυματισμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ – Η ανάρτηση Γεωργιάδη
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Ένα διήμερο, πέντε καλεσμένοι, άπειρα απολαυστικά στιγμιότυπα (Trailer)
- ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.Τ.Ε: Οι Περιφερειακοί Σταθμοί βασικός πυλώνας στο ρόλο και στο δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ
- Στην Τούμπα ο Οικουμενικός Πατριάρχης: Άφησε 7 λευκά τριαντάφυλλα για τα θύματα της τραγωδίας στη Ρουμανία (βίντεο)
- Δημοσκόπηση GPO: Στις 13,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού, στο 17,6% για Τσίπρα
- Ελένη Μενεγάκη: Η κόρη της έγινε 18 χρόνων – «Σήμερα είναι μια νεαρή γυναίκα που με γεμίζει περηφάνια»
- Τρίκαλα: Ελεύθεροι αφέθηκαν ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα και τα δύο στελέχη της εταιρίας που κατηγορούνται για την φονική έκρηξη και το θάνατο των 5 εργαζομένων γυναικών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook