Σήμερα κορυφώνονται οι τετραήμεροι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ για την παραμονή της επί 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο.

Ντυμένη στα πράσινα, συνοδεία του Πρίγκιπα Καρόλου, της Καμίλα, του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, της Κέιτ Μίντλετον και των παιδιών τους εμφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ η 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η εμφάνιση αυτή σηματοδότησε το τέλος των εορτασμών.

Η Βασίλισσα δέχτηκε για μια ακόμα φορά τα χειροκροτήματα του πλήθους.

Η μονάρχης έφτασε στο Παλάτι από το Κάστρο του Ουίνδσορ σήμερα το απόγευμα ενώ τελευταία φορά είχε εμφανιστεί πριν από τέσσερις ημέρες, την πρώτη ημέρα των εορτασμών.

Το ολόγραμμα της Βασίλισσας «χαιρέτησε» τους Βρετανούς μέσα από τη χρυσή άμαξα


Συγκινημένοι Βρετανοί χαιρέτησαν σήμερα το ολόγραμμα της Βασίλισσας μέσα από από την χρυσή βασιλική άμαξα «Gold State Coach» η οποία παρέλασε στους δρόμους του Λονδίνου για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Η άμαξα «Gold State Coach» μετέφερε τη βασίλισσα από και προς τη στέψη της.

Η «Gold State Coach», είναι μια άμαξα 260 ετών που μετέφερε τη βασίλισσα από και προς τη στέψη της το 1953.


Η «Gold State Coach» που θυμίζει τις παραμυθένιες άμαξες του Disney κατασκευάστηκε το το 1762 και είναι το τρίτο παλαιότερο όχημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η άμαξα είχε βγει ξανά εκτός Μπάκιγχαμ για πρώτη φορά μετά το Χρυσό Ιωβηλαίο της Βασίλισσα Ελισάβετ πριν από ακριβώς 20 χρόνια.

Η «φρικτή» διαδρομή με την άμαξα την ημέρα της στέψης της

Λίγα χρόνια πριν η Ελισάβετ Β’ περιέγραψε μια «φρικτή» διαδρομή με τη βασιλική άμαξα κατά τη διάρκεια της στέψης της το 1953, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για την έλλειψη άνεσης στο όχημα αυτό, σε μια σπάνια εμφάνισή της σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, αποσπάσματα του οποίου προβλήθηκαν στο BBC.

«Φρικτό! Αυτές οι δερμάτινες σούστες έφταιγαν. Δεν ήταν καθόλου άνετη», δήλωνε η Βασίλισσα αναφερόμενη στη Gold State Coach.

Στο κλείσιμο των εορτασμών τα «Μεγάλα Ιωβηλαϊκά Μεσημεριανά γεύματα» και χιλιάδες πάρτι δρόμου θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, με περίπου 600 να διοργανώνονται επίσης σε όλο τον κόσμο, όπως στον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία και τη Νότια Αφρική.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων ανέφεραν ότι ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής Εντ Σίραν και περισσότερες από 100 γνωστές προσωπικότητες της βρετανικής πολιτιστικής ζωής θα ενωθούν με περίπου 10.000 καλλιτέχνες και μέλη των ενόπλων δυνάμεων για την παρέλαση, η οποία θα ακολουθήσει μια διαδρομή παρόμοια με αυτή που ακολούθησε η βασίλισσα την ημέρα της στέψης.

Περίπου 85.000 άτομα  μετέχουν στα «Μεγάλα Γεύματα του Ιωβηλαίου»

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», περισσότερα από 200.000 υπαίθρια πικ νικ σε διάφορες γειτονιές της χώρας με 85.000 άτομα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβουν μέρος στα «Μεγάλα Γεύματα του Ιωβηλαίου», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2009 για να φέρει κοντά τις κοινότητες .

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα , παραβρέθηκαν στο μεγαλύτερο γεύμα στο γήπεδο κρίκετ «Oval» στο Λονδίνο, μαζί με 70 «πρωταθλητές» από τη Βασιλική Εθελοντική Υπηρεσία και διασημότητες πρεσβευτές για τη φιλανθρωπική οργάνωση ενώ το μεγαλύτερο πικνίκ θα γίνει στο Ουίνσδορ.

Μία ευχάριστη νότα από τη Βασίλισσα Ελισάβετ σε βίντεο με τον αρκούδο Πάντινγκτον

Νωρίτερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε έκπληξη σε εκατομμύρια τηλεθεατές εμφανιζόμενη σε ένα ξεκαρδιστικό βίντεο μαζί με τον αρκούδο Πάντινγκτον.

Η 96χρονη μονάρχης και ο διάσημος αρκούδος κάθισαν μαζί για ένα φλιτζάνι τσάι που κατέληξαν να χτυπούν με τα αργυρά μαχαιροπίρουνά τους ρυθμικά στον παλμό του «We Will Rock You».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε στον Πάντινγκτον για την αγάπη που έχει για τα σάντουιτς μαρμελάδας, αποκαλύπτοντας πως κρατά πάντα ένα μέσα στην τσάντα της.

Ο αρκούδος σηκώνει το καπέλο του δείχνοντάς της το δικό του σάντουιτς μαρμελάδας που έχει πάντα μαζί του, με τη βασίλισσα να ανοίγει την τσάντα της και να αποκαλύπτει το δικό της, λέγοντας: «Το κρατάω γι’ αργότερα».

Με το μαγνητοσκοπημένο βίντεο των 2,5 λεπτών, η 96χρονη μονάρχης έδωσε χθες το εναρκτήριο λάκτισμα για τη συναυλία των Queen, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook