Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν την έκανε δεκτή, «ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να παραμείνει επί τω έργω» τις προσεχείς ημέρες, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Μετά τις εκλογές της Κυριακής, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Δεδομένης της συγκυρίας αυτής, ο αρχηγός του Κράτους θα διεξαγάγει «τις αναγκαίες πολιτικές διαβουλεύσεις (…) ώστε να εντοπισθούν οι προσδοκώμενες εποικοδομητικές λύσεις στην υπηρεσία των Γάλλων», διευκρινίζει την ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων, πριν από μία σειρά από συναντήσεις που θα έχει με τους αρχηγούς των κομμάτων το απόγευμα ο πρόεδρος της Γαλλίας στο προεδρικό μέγαρο.

Με τις φωνές να πληθαίνουν από την αριστερά και τη δεξιά – από το NUPES και τους Ρεπουμπλικανούς – που ζητούν την απομάκρυνση της Μπορν, η πρωθυπουργός θέλησε να λύσει τα χέρια του Μακρόν, αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε. Βέβαια, αποτελεί παράδοση στη Γαλλία να παραιτείται ο εκάστοτε πρωθυπουργός μετά τις βουλευτικές εκλογές, ώστε να μπορεί ο πρόεδρος να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση, αλλά μετά την ήττα για το κυβερνητικό στρατόπεδο στην αναμέτρηση της Κυριακής, ο Μακρόν θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, για να βρεθεί κυβερνητική λύση κι έτσι η Μπορν παραμένει στη θέση της προς το παρόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook