Μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα η Λένα Δροσάκη περιέγραψε ξεσπώντας σε κλάματα όσα βίωσε κατά το παρελθόν από τον Πέτρο Φιλιππίδη, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Όπως είπε η Λένα Δροσάκη ξεσπώντας σε λυγμούς κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, με τον Πέτρο Φιλιππίδη γνωρίστηκαν το 2007 όταν είχε πάει με φίλες της στα γυρίσματα του σίριαλ «Λάκης ο Γλυκούλης», έπειτα εκείνος άρχισε να της τηλεφωνεί αλλά, κάποια στιγμή τα τηλεφωνήματα πήραν άλλη τροπή.

«Κάποια στιγμή στα τηλέφωνα κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος αυνανίζονταν. Ρώταγα “ποιος είναι, ποιος είναι;” και μου απαντούσε “έχω κ…., θέλω να σε χ….”. Ρώταγα ποιος είναι και έλεγε ‘ο Πέτρος’. Του έλεγα ‘κ. Φιλιππίδη σας παρακαλώ’. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: “Αν δεν μου κάτσεις, δεν θα περάσεις”. Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή και εκείνη τη στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές, εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά, φεύγοντας θυμάμαι αυτήν τη κίνηση σα να μου λέει: ‘Στο είπα, έχω αυτήν τη δύναμη να μη περάσεις’. Δεν πέρασα, προφανώς και τα έχασα».

Η μάρτυρας ρωτήθηκε από τη έδρα για την παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» που ανέβηκε το 2018, για την οποία είχε καταθέσει νωρίτερα η κυρία Δανδουλάκη.

Η Λένα Δροσάκη κατέθεσε ότι είχε ρωτήσει την ηθοποιό εάν ο Πέτρος Φιλιππίδης θα έπαιζε ή εάν θα σκηνοθετούσε, λέγοντας πως εφόσον θα ήταν στη σκηνή εκείνη δεν θα ήθελε να παίξει στο έργο. «Η Κάτια Δανδουλάκη μου είπε “μην ανησυχείς, θα είσαι υπό την προστασία μου”. Και έτσι λοιπόν έγινε το να είμαι σε αυτή τη παράσταση και ξεκίνησαν οι πρόβες».

Ωστόσο, όπως είπε, το κλίμα ήταν εκρηκτικό, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να ξεσπά όποτε την έβλεπε να μιλά με κάποιον συνάδελφό της. «Δεν ξέρω γιατί τα έκανε όλα αυτά, αν γέλαγα εγώ μαζί με κάποιον συνάδελφό μου, είχε μια τρομερή έκρηξη, άρχισε να προσβάλλει, αδιανόητες καταστάσεις. Του μίλησα και του ζήτησα σεβασμό. Το τι άκουσα και δεν άκουσα δεν λέγεται. Μου έλεγε να φύγω και ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά. Σε ένα διάλειμμα πήγε στη γραμματέα του και φώναζε “ποιος είναι ο Θεός εδώ;”. “Εγώ”, απαντούσε. Ενημέρωσα την κυρία Δανδουλάκη ότι θα φύγω και δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι, και εκείνη μου είπε “δεν θα φύγετε εσείς, δεν κάνατε τίποτα”»

Η κατάθεση της Λένας Δροσάκη θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή ενώ θα ακολουθήσει η κατάθεση του ηθοποιού Σταύρου Νικολαΐδη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook