«Η επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαίδη έγινε πραγματικότητα», έγραψε στην ανάρτηση της, η σύζυγος του Δώρα Τσαμπάζη για τη δημοπράτηση των μεταλλίων που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η δημοπρασία των ολυμπιακών μεταλλίων, ήταν και η τελευταία επιθυμία του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών,.από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Με αναρτήσεις στο διαδίκτυο η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ενημέρωσε πως ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η δημοπρασία των μεταλλίων όπως είχε ζητήσει ο ίδιος.

Τα χρήματα των δημοπρασιών θα δοθούν απευθείας και ισόποσα στους σε επτά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στις 2 οικογένειες πληγέντων των φαινομένων της 15ης Οκτωβρίου στην Κρήτη.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη ενημέρωσε: «Η διαδικασία της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα και ήταν η πρώτη φορά που χαμογελάσαμε πραγματικά από την ημέρα που έφυγε ο Αλέξανδρος μας. Σαν να μπήκε η καρδιά μας κάπως πάλι στη θέση της.

Ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της αγάπης και της βοήθειας του κόσμου, επιχειρηματιών, απλών ανθρώπων που επέμεναν μέχρι τελευταία στιγμή στην προσπάθειά τους να προσφέρουν ένα υψηλό πόσο για καλό σκοπό σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που δημοπρατεί μετάλλια του.

Ακόμα πιο συγκινητική είναι η πρόθεση αρκετών συμμετεχόντων να καταθέσουν και εκείνοι στα ιδρύματα που έχουμε επιλέξει το ποσό της προσφοράς τους, κι ας μην έχουν “κερδίσει” στη δημοπρασία.

Δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι σε αυτήν την προσπάθεια. Έχουμε κερδίσει όλοι, γιατί έχει κερδίσει η κοινωνία και ο άνθρωπος. Τα χρήματα θα δοθούν απευθείας από τους πλειοδότες στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οργανώσεων ισόποσα. Να είστε όλοι καλά. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους», έγραψε η Δώρα Τσαμπάζη.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα από τις δημοπρασίες θα δοθούν:

• στη ΛΑΜΨΗ- Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος
• στη ΦΛΟΓΑ- ΣύλλογοςΓονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες
• στο Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης
• στον Σύλλογο ΣεισμόπληκτωνΔήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα»
• στην ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων
• στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
• στην Κοινωνική Κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook