Το Πάσχα στην Αίγυπτο θα περάσουν Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου με τον τεσσάρων μηνών γιό τους,

Η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου δεν σταματούν να δημοσιεύουν στιγμιότυπα από τα ιστορικά μέρη που επισκέπτονται στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάϊρο.

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, το ζευγάρι βρέθηκε στην εκκλησία, μέσα στην οποία η Παναγία είχε κρυφτεί με τον Ιησού, όταν ο Ηρώδης σκότωνε τα βρέφη.

Η Ιωάννα Τούνη μάλιστα έκανε μια νέα ανάρτηση μπροστά στην εικόνα, που δείχνει την Παναγία να θηλάζει τον Ιησού.

«Αυτή εδώ είναι η μοναδική εικόνα της Παναγίας στον κόσμο, στην οποία κάνει breastfeeding. Ταΐζει το μωράκι της από το στήθος. Θηλάζει και η Παναγία… σοκ» είπε συγκινημένη η Ιωάννα Τούνη.

Η “Παναγία η Γαλακτοτροφούσα”
Να σημειωθεί πάντως για την ιστορία ότι η συγκεκριμένη εικόνα δεν είναι η μοναδική στον κόσμο που απεικονίζει την Παναγία να θηλάζει, όπως γράφει το news247.gr . Η “Παναγία η Γαλακτοτροφούσα”, όπως ονομάζεται, είναι μεν μια σπάνια απεικόνιση, ωστόσο συναντάται σε μέρη όπως η Μονή Αρκαδίου, αλλά και σε Μονές στο Άγιο Όρος, όπως η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου.

Η Παναγία Γαλακτοτροφούσα εικονίζει την Θεοτόκο να θηλάζει τον Ιησού Χριστό. Η εικόνα αυτή σπάνια αγιογραφείται σήμερα, αλλά ήταν εξαιρετικά διαδεδομένη στο παρελθόν. Στην παράσταση αυτή, η Παναγία, με μελαγχολικό πρόσωπο, εμφανίζεται όρθια ή καθισμένη σε ένα σκαμπό ή θρόνο, κρατώντας τον Ιησού παιδάκι στην αγκαλιά της και προσφέροντάς του το στήθος της προς θηλασμό.

Η Παναγία και ο Ιησούς βρίσκονται σε ένα εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και μερικές φορές εικονίζεται ψηλά και ουράνιος χορός αγγέλων. Σε παλαιότερες εικόνες ο Ιησούς κρατά το στήθος της Παναγίας με το χέρι του, ενώ σε νεώτερες είναι η Παναγία που τού το προσφέρει.

Σε κάποιες, δε, απεικονίσεις, το στήθος της Παναγίας απεικονίζεται κολλημένο στον ώμο της. Πολύ διαδεδομένη είναι και η εικόνα αυτή, στη Ρωσία.

Όπως υποστηρίζεται από τους ειδικούς, η παλαιότερη παράσταση αυτού του θέματος βρίσκεται στην κατακόμβη της Πρίσκιλλας και ανάγεται στον 2ο αιώνα μΧ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook