To αγαπημένο και συχνό φαγητό του καθημερινού τραπεζιού μας αλλάζει όψη με αυτή την συνταγή.

Συστατικά:

1 κοτόπουλο 1.800 γρ περίπου
4 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. κέτσαπ
1 σπιτικό ζωμό με γεύση κοτόπουλο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο όλο το βράδυ με αλάτι, πιπέρι, αλεσμένο σκόρδο, μαγιονέζα και το σπιτικό ζωμό.
Την επόμενη ανακατεύουμε το κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και τα υπόλοιπα υλικά και αλείφουμε την κάτω πλευρά του κοτόπουλου.
Απλώνουμε το κοτόπουλο πάνω σε μία σχάρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Tips

Αν θέλουμε σερβίρουμε με σως: Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, 2 κ.σ. μουστάρδα, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, λίγο άνηθο και λίγο μαϊντανό

Who is Who

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε το καλό φαγητό. Σπούδασε Μάγειρας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και τελείωσε τις σπουδές του στην Αγγλική & τη Γαλλική γλώσσα.

Δούλεψε σε μεγάλα ξενοδοχεία στη Σκιάθο και τη Μύκονο και, μετά τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να γυρίσει όλο τον κόσμο. Με έδρα του το Παρίσι για 4 χρόνια, ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Πιστεύει πως τα ταξίδια είναι το καλύτερο σχολείο για να βελτιώσει την τέχνη του, αλλά και γενικότερα για τη ζωή. Λατρεύει να μαγειρεύει παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αλλά, ως ένας από τους πρωτοπόρους της νέας ελληνικής κουζίνας, από το 2004 και μετά, προτείνει στο κοινό του και σύγχρονες ελληνικές συνταγές.

Το 2005 ανοίγει στο Μαρούσι, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, το εστιατόριο «Άνετον», που δέχτηκε άριστες κριτικές, έγινε θέμα στο διεθνή τύπο και 8 χρόνια μετά συνεχίζει να προτείνει στους γκουρμέ Αθηναίους νόστιμα και σύγχρονα ελληνικά πιάτα. Από το 2005 μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιάζει την επιτυχημένη μαγειρική εκπομπή “Food and the City”.

Τα 3 τελευταία χρόνια, τον παρακολουθούμε να μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha και παράλληλα, στο ίδιο κανάλι, παρουσιάζει την ταξιδιωτική – μαγειρική εκπομπή «Νόστιμη γη». Έχει, επίσης παρουσιάσει την αμερικάνικη γαστρονομική εκπομπή «A slice of real Greece», που γυρίστηκε στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Τέλος, έχει εκδώσει 2 βιβλία: το best seller «Η Νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» & το «Άθενς Σπεσιάλ» και αρθρογραφεί σε γαστρονομικά περιοδικά.

Από το Eirinika

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook