Ο Κωνσταντίνος Μακρουλάκης έστειλε ανοιχτή επιστολή προς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σχολιάζοντας την προχθεσινή ανακοίνωση του ΣΕΗ για την υπόθεση Λιγνάδη και τη συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη.

Ως προσβεβλημένος και βαθύτατα λυπημένος δηλώνει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μακρουλάκης σε επιστολή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) σχετικά με όσα αναφέρονταν στην προχθεσινή ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Μακρουλάκη

Ο κ. Μαρκουλάκης απαντά στην ανακοίνωση του ΣΕΗ που βγήκε στις 20 Φεβρουαρίου τονίζοντας ότι «έχω την ανάγκη να σας εκφράσω δημοσίως ότι προσβλήθηκα και λυπήθηκα βαθύτατα».

Στο πλαίσιο αυτό κατονομάζει τους λόγους για τους οποίους ένιωσε πως προσβάλλεται λέγοντας ότι «χωρίς να με κατονομάζετε, με φωτογραφίζετε και με στοχοποιείτε, υπονοώντας ότι, με τηλεοπτική μου εμφάνιση, συμμετείχα σε συντονισμένη προσπάθεια, στα όρια της συνωμοσίας, συγκάλυψης συγκεκριμένων απεχθών εγκλημάτων και προσώπων, χωρίς φυσικά να ισχύει ή να έχετε την παραμικρή απόδειξη».

«Δεν μπήκατε έστω, καν, στον κόπο να με καλέσετε να σας δώσω την όποια εξήγηση πιθανόν θα χρειαζόσαστε. Προτιμήσατε να με στοχοποιήσετε, να με “κρεμάσετε στα μανταλάκια”, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στην τιμή, την υπόληψή μου, ακόμα και στην προσωπική ζωή μου ως πατέρα ενός 15χρονου ανήλικου αγοριού. Προσβλήθηκα επειδή, ενώ το μείζον θέμα των ημερών είναι η κακοποίηση, παντός είδους και βαθμού, εσείς δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεστε πως με την πράξη σας αυτή κακοποιήσατε και συκοφαντήσατε έναν συνάδελφό σας, του οποίου η στάση ήταν πάντα στην αντίπερα όχθη κάθε κακοποίησης. Για αυτά -και άλλα πολλά- προσβλήθηκα βαθύτατα».

Στη συνέχεια αναφέρεται στους λόγους που όπως λέει του προκάλεσαν λύπη λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο ίδιος ο πρόεδρος σας αποκάλεσε τη στοχοποίησή μου “μικρό φάουλ”, μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτές οι σταγόνες των “μικρών φάουλ”, που μπορεί έστω και ασυναίσθητα να κάνει ο καθένας από μας, είναι ανεπίτρεπτες από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επικράτηση του ήθους και της ηθικής στο θέατρο.

«Λυπήθηκα επειδή, σε μια επώδυνη αλλά ταυτόχρονα ελπιδοφόρα, μεγάλη στιγμή για το ελληνικό θέατρο και την κοινωνία, μοιάζει να έχουμε οι άνθρωποι του θεάτρου μπερδέψει την πολυπόθητη για όλους μας ΚΑΘΑΡΣΗ με την ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ προσωπικών λογαριασμών. Οι καταγγελίες που βγαίνουν στο φως μόνον αποτροπιασμό μπορούν να δημιουργήσουν, στον κάθε υγιή άνθρωπο. Είναι σπουδαία οι στιγμή που παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Κάθε ένοχος πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του και να τιμωρηθεί όπως του αξίζει κι όπως ο νόμος ορίζει».

Καταληκτικά ο κ. Μαρκουλάκης αναφέρει ότι «όσο έχουμε ανάγκη την κάθαρση και τη δικαιοσύνη, το πιστεύω, έχουμε ανάγκη κι αυτήν την ελάχιστη μνήμη. Αποζητώντας αυτήν την ομορφιά χρειάζονται οι άνθρωποι το θέατρο. Αποζητώντας αυτήν την ομορφιά γίναμε καλλιτέχνες. Αυτή η ομορφιά, στο τέλος θα νικήσει».

Ο κ. Μαρκουλάκης στην ανακοίνωση αφήνει υστερόγραφο κάνοντας λόγο για μια ανοιχτή επιστολή και τονίζοντας ωστόσο ότι έχει ήδη λάβει «όλα τα νόμιμα μέτρα προάσπισης της τιμής και της υπόληψής μου, απέναντι σε οποιονδήποτε, επωνύμως ή ανωνύμως, δημοσίως ή ιδιωτικώς, επιχειρήσει να τις προσβάλλει».

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΕΗ

Σε υψηλούς τόνους το ΣΕΗ έκανε λόγο προχθές για τρεις εβδομάδες «εκκωφαντικής κυβερνητικής σιωπής» και για «επικοινωνιακή ομοβροντία που ακολούθησε».

«Ηθοποιός και σκηνοθέτης με άμεση πρόσβαση στον Πρωθυπουργό παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή από όπου ξεκίνησε το κύμα των ΕΠΩΝΥΜΩΝ καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δηλώσει τη συμπαράστασή του στα θύματα και, τέλος, ως αποκορύφωμα, η Υπουργός Πολιτισμού παρέθεσε (στην εποχή του πολυδιαφημισμένου διαδικτυακού πολιτισμού) συνέντευξη τύπου με πρωτοφανώς κάκιστα τεχνικά μέσα και χρήση υποβολέα (που ακούστηκε καθαρότατα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης)».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων ότι «τρεις εβδομάδες τώρα, τόσο η αρμόδια Υπουργός όσο και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν, ελπίζοντας πως η κορωνίδα αυτών των υποθέσεων, η υπόθεση της παιδεραστίας και του πιθανού κυκλώματος πίσω από αυτήν, απλά θα παραγραφεί, όπως άλλωστε και η ανάλογη υπόθεση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη».

Επίσης, το ΣΕΗ διερωτάται: «Ποια η ποιοτική διαφορά της μαρτυρίας του Βασίλη από την μαρτυρία του Νίκου, του Χρήστου και της 16χρονης, αν όχι η δήλωση της δικηγόρου του ότι έπονται μη παραγεγραμμένα αδικήματα;».

«Δεν ξέρουμε αν η παραίτηση μια Υπουργού ή σύσσωμης της Κυβέρνησης είναι αρκετή για να καθαρίσει η κοινωνία από τις αποκαλύψεις κυκλωμάτων που εμπλέκουν ακόμα και προσφυγόπουλα σε σεξουαλική εκμετάλλευση. Ξέρουμε όμως περίτρανα και αναντίρρητα πως, τη στιγμή αυτή, οι ηθοποιοί είμαστε μόνοι μας και αβοήθητοι» ανέφερε το Σωματείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook