Δέσποινα Βανδή: Προσβολή να τραγουδήσω με φόντο αφίσα του Κεμάλ 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρo – Επίθεση από τα τουρκικά ΜΜΕ
Έντονες αντιδράσεις από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Προσβολή της ιστορικής μνήμης, λέει η Bανδή σε νέες δηλώσεις.
Η Δέσποινα Βανδή έκανε νέες δηλώσεις σχετικά με το θέμα που προκλήθηκε έπειτα από την απόφασή της να ακυρώσει τη συναυλία της στι Τσεσμέ στη Σμύρνη, καθώς αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ στην σκηνή όπου θα εμφανιζόταν.
Μιλώντας στο «MEGA» το πρωί της Παρασκευής 19 Ιουλίου, η Δέσποινα Βανδή δήλωσε: «Θέλω να σας δηλώσω ότι θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιουδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσας σημαίας του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσο μάλιστα με την επέτειο 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο».
Η αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ
Το θέμα της ακύρωσης της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή σχολίαστηκε εντόνως και στα τουρικά Μέσα Ενημέρωσης.
Στα τουρκικά πρωτοσέλιδα, δύο εφημερίδες έθιξαν το θέμα, ανάμεσα στις οποίες και η φιλοκυβερνητική Hurryiet. Επίσης, το περιστατικό προβλήθηκε σε όλα τα δελτία ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης, ενώ κυριαρχούσε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το δημοσίευμα της Hurryiet σημειώνει πως στην Ελλάδα «γίνεται πάντα μια εκστρατεία λιντσαρίσματος με όσους καλλιτέχνες δεν ανταποκρίνονται στο εθνικιστικό συναίσθημα στη χώρα». Από την πλευρά της, η εθνικιστική εφημερίδα των Γκρίζων Λύκων κάνει λόγο για «θρασύτατη, ξεδιάντροπη» Δέσποινα.
Επιπλέον, στο εξώφυλλο της εφημερίδας Soczu αναφέρει χαρακτηριστικά «Ελλάδα μην δοκιμάζεις την υπομονή μας», όπου καταγράφονται οι «τρεις τουρκικές προκλήσεις», μεταξύ αυτών και η αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από τη συναυλία στη Σμύρνη.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Καλεσμένοι ο Γιώργος Αλκαίος και η Άννα Μαρία Βέλλη
- Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του, αν θέλουν να έρθουν να παραιτηθούν, αλλά δεν υπάρχουν ρεζερβέ θέσεις (βίντεο)
- Βενεζουέλα: Πάνω από 30.000 οι αγνοούμενοι μετά τους σεισμούς 7,5 και 7,2 Ρίχτερ – Εκατοντάδες κτήρια κατέρρευσαν – Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες (βίντεο)
- Ο πρόεδρος της ΕΡΤ εξελέγη ομόφωνα μέλος του Executive Board της EBU
- «Πάντα κρατάω μαχαίρι, δεν το είχα για εκείνη» λέει ο 90χρονος που αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού (βίντεο)
- Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκλεισε 15 χρόνια γάμου με τον Θέμη Σοφό: «Μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα»
- Αθηνά Οικονομάκου: Με τον Μπρούνο Τσερέλα και τα παιδιά της στην Πάρο πριν από τον γάμο – Οι πρώτες φωτογραφίες
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: Ο γιος του, Πάρης, του ανακοίνωσε ότι θα …παντρευτεί – Επικό βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook