Eurovision 2026: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα του Akyla στη Βιέννη
Η δεύτερη τεχνική πρόβα της ελληνικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου
Στη σκηνή του Stadthalle στη Βιέννη ανέβηκε για πρώτη φορά ο Akylas για την πρώτη πρόβα της ελληνικής αποστολής στη Eurovision, σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου 2026. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας ερμήνευσε το «Ferto» με τη χαρακτηριστική του ενέργεια, σε μια παρουσίαση που έχει την υπογραφή του creative director Φωκά Ευαγγελινού.
Ο Akylas, στη σκηνή της Eurovision, στο πλαίσιο video game και με χιουμοριστικό και δυναμικό τρόπο, συναντά τέσσερις χαρακτήρες (Παρθένα Χοροζίδου, Χρίστος Νικολάου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Μακρυπίδης). Μετά, σαν παράβαση, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, βγαίνοντας από τον χαρακτήρα, αφαιρεί τα γυαλιά του και απευθύνεται στη μητέρα του σε ένα έντονα συγκινησιακό σημείο της παρουσίασης.
Η πρώτη πρόβα της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της αποστολής.
Τη δημιουργική ομάδα της σκηνικής εμφάνισης συνθέτουν οι: Χρήστος Μαγκανάς (video artist), Γιάννης Μουρίκης (set designer), Γιώργος Τέλλος (light designer), Φίλιππος Μίσσας (costume designer για τον Akyla) και Γιώργος Σεγρεδάκης (costume designer για τους τέσσερις χαρακτήρες).
Οι φωτογραφίες από την πρώτη πρόβα θα δημοσιευτούν αύριο, Κυριακή 3 Μαΐου, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Διοργάνωσης.
Η δεύτερη τεχνική πρόβα της ελληνικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου.
Νωρίτερα, ο καλλιτέχνης δημοσίευσε ένα Instagram story, αναφέροντας ότι μαζί με την ελληνική αποστολή ήταν έτοιμος για την πρώτη του πρόβα στη Βιέννη. «Σήμερα είναι η πρώτη πρόβα» έγραψε χαρακτηριστικά.
Δείτε την ανάρτησή του
Ολες οι Ειδήσεις
- ΑΑΔΕ: Εισαγωγικός δασμός 3 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές έως 150 ευρώ από χώρες εκτός ΕΕ
- Σύσσωμη η showbiz στο λαμπερό opening της Ντίνας Νικολάου
- Δημοσκόπηση ReallPolls: Στο 28,3% η ΝΔ, στο 21,4% η ΕΛΑΣ του Τσίπρα, στο 11,9% η Καρυστιανού, στο 9,9% το ΠΑΣΟΚ
- ΕΡΤnews: «Στο κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά – Καλεσμένος ο Νίκος Ανδρουλάκης -Τετάρτη 24.06.2026
- Γ. Σαμαράς στο “Out of the Box Stories” by Pamestoixima.gr: «Δεν ξέρω τι όνειρο είδε ο Santos και με επέλεξε για το πέναλτι το 2014» – Ένα θρυλικό αυτόγραφο και μια συλλεκτική κάρτα Panini «τρέλαναν» Σωτηρακόπουλο και Madney
- Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις ρευματοκλοπές – Δύο πολυτελή εστιατόρια της παραλιακής και μια ΜΚΟ στους «πελάτες» – Πάνω από 10 εκατ. ευρώ η ζημιά (βίντεο)
- «Βόμβα» από τον Γιάννη Κωνσταντέλια: Μένει εκτός Εθνικής Ελλάδος με απόφαση του
- Κερδίστε εισιτήρια για το Μουντιάλ – Η ΕΡΤ σάς στέλνει εκεί όπου γράφεται η ιστορία!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook