Ο αρχιμάγειρας Λευτέρης Λαζάρου, έλαβε την εντολή από την Προεδρία της Δημοκρατίας να ετοιμάσει το μενού στο επίσημο δείπνο που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Έτσι ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, μυθικός για τα θαλασσινά του πιάτα θα ετοιμάσει συνολικά 45 πιάτα, το βράδυ της Τετάρτης σε ένα δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα σερβιριστούν ελληνικά πιάτα, με κυρίαρχο το ψάρι.

Στις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαρτίου είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξουν προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους υψηλούς της προσκεκλημένους.

Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει με τη συμμετοχή έως 40 ατόμων.

Είναι η δεύτερη φορά που η Προεδρία της Δημοκρατίας αναθέτει σε εξωτερικό σεφ να ετοιμάσει δείπνο, αν και διαθέτει σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η πρώτη φορά ήταν όταν ανέθεσε στον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου το δείπνο προς τιμή του Αιγύπτιου Προέδρου.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Λαζάρου

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Ο πατέρας του εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι, και από την ηλικία των 15, άρχισε να δουλεύει στην κουζίνα του πατέρα του.

Τον Οκτώβριο του 1987, άνοιξε το εστιατόριο θαλασσινών Βαρούλκο στο λιμάνι του Πειραιά. Το 2002, το μαγαζί έγινε το πρώτο εστιατόριο της Ελληνικής κουζίνας που έλαβε ένα αστέρι Michelin, που συχνά θεωρείται ως το πιο υψηλού κύρους βραβείο μαγειρικής, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Το 2004 το εστιατόριο μεταφέρθηκε στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, και το 2014 ξανά μεταφέρθηκε στον Πειραιά, αυτή τη φορά με το όνομα Βαρούλκο Seaside. Το εστιατόριο, ανάμεσα σε άλλα βραβεία, έχει παραλάβει το βραβείο Χρυσός Σκούφος του ψυχαγωγικού οδηγού Αθηνόραμα κάθε χρονιά από το 1993, κάνοντας τον Λαζάρου τον μοναδικό σεφ που έχει δεχτεί τόσες φορές το βραβείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook