Μια ζωή κόλαση περιγράφει το νέο βιβλίο για την Μαρία Κάλλας..

Οι αδημοσίευτες επιστολές της μεγάλης σοπράνο έρχονται να απεικονίσουν τις δύσκολες σχέσεις που είχε με τον άντρα της, τη μητέρα της και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Η μητέρα της την εκβίαζε, ο σύζυγός της Giovanni Battista Meneghini την έκλεψε και ο μεγιστάνας Ωνάσης ήταν βίαιος απέναντί της, πριν την εγκαταλείψει για την Τζάκι Κένεντι.

Αυτά γράφει στη νέα βιογραφία της Κάλας η Lyndsy Spence, η οποία απέκτησε για πρώτη φορά πρόσβαση στην αδημοσίευτη αλληλογραφία της σοπράνο και άλλο αρχειακό υλικό, που ρίχνει φως στις δυσκολίες του γάμου της, την κακοποίηση στα χέρια του Ωνάση, ακόμα και τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον διευθυντή ενός από τα μεγαλύτερα ωδεία του κόσμου.

Η Spence λέει πως τα γράμματα της Κάλας αναφέρονται στην κακοποίηση που υπέστη από τον Ωνάση. Ειδικά το 1966, έγινε τόσο βίαιος απέναντί της που έφτασε να απειληθεί η ζωή της: «Υπάρχουν επίσης άβολες πληροφορίες από το ημερολόγιο μιας από τις πιο κοντινές φίλες της για τον τρόπο που τη νάρκωνε ο Ωνάσης, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους. Σήμερα θα το κατηγοριοποιούσαμε αυτό ως βιασμό».

Γράφοντας στη γραμματέα της, η Κάλλας λέει για τον Ωνάση: «Δεν θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο και να αρχίσει να με βασανίζει ξανά». Για τον σύζυγό της λέει πως της πήρε τα μισά λεφτά και τα έβαλε στο όνομά του κατά τη διάρκεια του γάμου της: «Ήμουν ανόητη που τον εμπιστεύτηκα».

Η Spence πήρε στα χέρια της «τρεις τεράστιες συλλογές που δόθηκαν σε διάφορα αρχεία το 2019 και ήταν αδημοσίευτες μέχρι τώρα».

Το βιβλίο της Spence με τις αποκαλύψεις-φωτιά («Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas») θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook