Πριν 70 χρόνια ο Christian Dior είχε επιλέξει την Ακρόπολη για να παρουσιάσει και να φωτογραφίσει τη συλλογή του με τα μοντέλα να ποζάρουν στον Ιερό Βράχο με τις υψηλής ραπτικής δημιουργίες του.

Ο οίκος επιλέγει και πάλι Ελλάδα και στις 17 Ιουνίου θα παρουσιάσει στην Αθήνα την Cruise συλλογή του για το 2022.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα φέτος γιορτάζει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση γι αυτό και η επιλογή της χώρας μας από την creative director του Dior, Maria Grazia Chiurri που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της έχοντας ανανεώσει τον γαλλικό οίκο.

Άγνωστος παραμένει ο χώρος που θα γίνει το fashion show , καθώς και αν το σόου θα γίνει με θεατές ή θα παρουσιαστεί μόνο σε live streaming λόγω πανδημίας.

Το σίγουρο είναι ότι το σόου θα γίνει στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα καθώς κυκλοφόρησε και η επίσημη ανακοίνωση του Dior:

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε…στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται.

Όπως και πέρυσι στην κεντρική πλατεία του Λέτσε, η επιλογή του τόπου έχει ως στόχο την ανάδειξη «της δημιουργικότητας των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών», που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η κολεξιόν Croisière 2022 του Dior τιμά επίσης την εμβληματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

Εκείνη τη θρυλική φωτογράφιση είχε κάνει ο Jean-Pierre Pedrazzini, ο οποίος συνεργαζόταν τότε με το Paris Match.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook