Φωτιές άναψε το αμφιλεγόμενο πλάνο με τον Damiano David στο χτεσινό τελικό της Eurovision.

Έτσι με την επιστροφή των νικητών στην Ιταλία ο Damiano David και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος Maneskin, πριν από τις φιέστες θα υποβληθούν σε τέστ ανίχνευσης ναρκωτικών.

Αιτία για το τεστ ήταν το αμφιλεγόμενο στιγμιότυπο του frontman του συγκροτήματος Damiano, που  κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας φάνηκε να σκύβει το κεφάλι του στο τραπέζι, δίνοντας αφορμή για σχόλια ότι έκανε χρήση ναρκωτικών.

Αν και ο ίδιος ερωτήθηκε και διέψευσε κατηγορηματικά ότι κάνει χρήση ναρκωτικών, η Ιταλία, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της RAI, αποφάσισε να τους υποβάλλει σε τεστ. Στη διεξαγωγή του τεστ συναινούν και οι τέσσερις καλλιτέχνες του συγκροτήματος, που μαζί με την EBU θέλουν να κλείσουν οριστικά το ζήτημα.

Η EBU στην ανακοίνωση αναφέρει πως ο τραγουδιστής, Damiano David, θα υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις, μόλις επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU. Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας μας, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο, δεν παίρνω ναρκωτικά. Έσκυψα πάνω στο τραπέζι μόνον επειδή είχε σπάσει ένα ποτήρι», δήλωσε αργά χθες βράδυ ο Ιταλός ροκ τραγουδιστής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook