Η νίκη της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros αποκάλυψε και την σχέση της με τον γιό του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου για να καμαρώσουν την Μαρία Σάκκαρη ήταν και ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, ο οποίος σύμφωνα με τα parapolitika το τελευταίο διάστημα διατηρεί σχέση μαζί της.

Ποια είναι η Μαρία Σάκκαρη που εκτός από την καρδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει κλέψει και τις καρδιές των Ελλήνων με τις νίκες της;

Τι κι αν είναι μόλις 25 ετών, η Μαρία Σάκκαρη έχει καταφέρει το όνομά της να γίνει γνωστό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, χάρη στις κορυφαίες της επιδόσεις στο τένις. Η νεαρή αθλήτρια που το όνομά της πλέον φιγουράρει στο νο18 της παγκόσμιας κατάταξης χθες κατάφερε να πάρει ακόμη μια σημαντική πρόκριση στον προημιτελικό του Roland Garros κάνοντας τους πάντες να πανηγυρίσουν.

Από μικρή, η Μαρία Σάκκαρη είχε χαρακτηριστεί “dogged competitor”, λόγω της συνήθειας που είχε να μην τα παρατά ποτέ. Όλοι έκαναν λόγο για ένα ανερχόμενο ταλέντο, το οποίο σίγουρα είναι κληρονομικό.

Όλα ξεκίνησαν με τον παππού της, Δημήτρη Κανελλόπουλο, το 1948. Ο μικρός τότε Κανελλόπουλος εργαζόταν στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών ως ball boy. Κατά τη δεκαετία του ’50, ο τότε Νο2 του κόσμου, Ham Richardson, επισκέφτηκε την Αθήνα για να προετοιμαστεί για τους αγώνες, Roland Garros. Οι παίκτες , που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις έλειπαν, σε αγώνες και έτσι οι υπεύθυνοι του ομίλου έβαλαν τον Κανελλόπουλο να παίξει μαζί του.

Ο Richardson εξεπλάγη μαζί του και κάπου εκεί έγινε η αρχή της επιτυχημένης του πορείας, μέχρι που το 1964 έγινε προπονητής στον Όμιλο Αθηνών.

Τα χνάρια του, έμελλε να ακολουθήσει η κόρη του, η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη, την Αγγελική Κανελλοπούλου που κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια Ελλάδας, στα 14 της χρόνια, όταν ήταν και Νο1 στην Εθνική. Η πορεία της μητέρας της ήταν ανοδική και κατάφερε μέχρι τα 25 της χρόνια να φτάσει στο νο40 της παγκόσμιας κατάταξης όταν αποφάσισε να αφήσει την καριέρα της για να ασχοληθεί με την οικογένειά της.


Πατέρας της Μαρίας, είναι ο Κώστας Σάκκαρης, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Victory Enterntainment που δραστηριοποιείται στο χώρο της εισαγωγής των τούρκικων σειρών στη χώρα μας.

Το “μικρόβιο” του τένις μεταφέρθηκε στην μικρή τότε Μαρία Σάκκαρη που στα 11 της χρόνια πήρε μέρος στο πρώτο της τουρνουά καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι τον τελικό. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο, και παρότι είχε αρκετές προτάσεις από διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ για αθλητική υποτροφία εκείνη επέλεξε να φοιτήσει στην Ακαδημία της Βαρκελώνης προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται.

Η πορεία της έκτοτε εκτοξεύτηκε. Η παγκόσμια αναγνώριση για εκείνη ήρθε το 2015 όταν πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε Grand Slam διοργάνωση αγωνιζόμενη στο US Open που έφτασε στον πρώτο γύρο. Το αποκορύφωμα ήταν τον Μάιο του 2019, όταν και κέρδισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στον τελικό του τουρνουά του Ραμπάτ στο Μαρόκο.

«Βλέποντας ποιος είναι ο στόχος μου έπρεπε να τα μαζέψω και να φύγω από την Ελλάδα. Στα 18 μου. Δεν είναι και τόσο τρομερό. Πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές. Αν έμενα Ελλάδα, στο σπίτι μου, στη χώρα μου, στην οικογένειά μου δε θα έπιανα ποτέ το στόχο μου. Ο ίδιος άνθρωπος είμαι, αλλά αθλητικά δε θα μπορούσα να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Στην αρχή δεν ήταν όλα ρόδινα κι ωραία. Πήγα στη Βαρκελώνη διότι εκεί ήταν ο κατάλληλος προπονητής για μένα. Για να ακολουθήσω αυτή την προπονητική σχολή και μέθοδο.

Τον προπονητή ένας αθλητής οφείλει και να τον εμπιστεύεται και να του ταιριάζει. Γιατί πρακτικά η Βαρκελώνη για μένα ήταν η βάση μου αλλά τα ταξίδια για τα πρωταθλήματα ήταν πολλά και παντού. Οπότε πρακτικά αυτό, που έπρεπε να κάνω ήταν να αλλάξω τρόπο σκέψης και ζωής, όχι απλά χώρα. Όμως αυτή η ανεξαρτητοποίηση με ωρίμασε και με έβαλε στο δρόμο μου. Πια δεν είμαι στη Βαρκελώνη. Ζω στο Monte Carlo, σχεδόν εδώ κι έναν χρόνο. Και φυσικά πηγαινοέρχομαι. Εκεί πήγα διότι εκεί είναι ο νέος μου προπονητής» έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της.

Η Μαρία Σάκκαρη ωστόσο, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις και το αυστηρό πρόγραμμα που ακολουθεί φροντίζει να μη χάνει την επαφή με τους δικούς της ανθρώπους αφού τόσο με τους γονείς της όσο και με τα δυο αδέρφια της είναι πολύ δεμένη.

Όταν βρίσκεται στη χώρα μας, της αρέσει να πραγματοποιεί εξόδους σε νυχτερινά μαγαζιά ενώ αρκετές είναι οι φορές που έχει εκδηλώσει την αγάπη και τον θαυμασμό της για την Άννα Βίσση. Για την προσωπική της ζωή ωστόσο αυτά που γνωρίζουμε είναι ελάχιστα.

Στο παρελθόν υπήρξαν φήμες που την ήθελαν να είναι ζευγάρι με τον Στέφανο Τσιτσιπά κάτι που όμως κανείς από τους δυο δεν επιβεβαίωσε ποτέ. Αντιθέτως, με την πρώτη ευκαιρία και οι δυο επισήμαναν την εκτίμηση και τον θαυμασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο δηλώνοντας δυο πολύ καλοί φίλοι.


Πλέον όμως, τα δημοσιεύματα θέλουν τη Μαρία Σάκκαρη εκτός από την επαγγελματική επιτυχία να έχει πετύχει και στον έρωτα αφού όπως όλα δείχνουν είναι ζευγάρι με τον γιο του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη Κωνσταντίνο. Μάλιστα, ο νεαρός γιος του Έλληνα πρωθυπουργού, ήταν ανάμεσα στους θεατές στον χθεσινό αγώνα της νεαρής αθλήτριας και πανηγύρισε την νίκη της.

Πηγή: www.tlife.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook