Η πιο «αγαπημένη» όλων μας αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, καθώς στο πλευρό της εκτός από τους 18.000 φιλάθλους που γέμισαν το κλειστό γήπεδο «Νίκος Γκάλης», παρακολούθησαν την αναμέτρηση με την Τουρκία και άλλοι 1.462.502 τηλεθεατές μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1.

Τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν εντυπωσιακά και όπως προκύπτει από τις μετρήσεις οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της Εθνικής μας παρέμειναν συντονισμένοι με τη δημόσια τηλεόραση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο μέσος όρος τηλεθέασης ξεπέρασε το πρώτο εικοσάλεπτο το 20% (20,7%) και το δεύτερο το 21% (21,3%), ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν και το τρίτο ημίχρονο με τις δηλώσεις και τα ρεπορτάζ από την αναμέτρηση με τον μέσο όρο τηλεθέασης να φτάνει το 14%.

Ο αγώνας της Εθνικής μας οδήγησε σε εκτόξευση τον μέσο όρο τηλεθέασης της ΕΡΤ1 ολόκληρη την ημέρα και την έφερε στην τρίτη θέση πανελλαδικά με ποσοστό 10,8%.

Είναι, επίσης, εντυπωσιακό ότι την ώρα του αγώνα μπάσκετ, δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι ήταν συντονισμένοι στην ΕΡΤ2, καθώς μετέδιδε εκείνη την ώρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου από το Μόναχο, εκτοξεύοντας και τη δική της τηλεθέαση, με συνέπεια χθες τα κανάλια της ΕΡΤ να κυριαρχήσουν πλήρως στο λεγόμενο prime time.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι συνολικά χθες τα τρία κανάλια της ΕΡΤ (καθώς και η ΕΡΤ3 μεταδίδει τους αγώνες του Ευρωπαϊκoύ Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου από τη Ρώμη), έφτασαν αθροιστικά στο εντυπωσιακό 16,8% σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που ανέδειξε την ΕΡΤ στην πρώτη θέση της τηλεθέασης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook