Τι συνέβη;

Για μια ακόμη φορά ο Αντώνης Κανάκης ξεσπά μέσα από τα social media με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί από αστυνομικούς στο Ιράν.

Κι ενώ οι αναταραχές μαίνονται για έκτη συνεχόμενη ημέρα στο Ιράν, ο παρουσιαστής τοποθετείται ξεσπώντας για την επικαιρότητα στην Ελλάδα.

«Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται μία άκρως σημαντική και πιθανώς ιστορική κοινωνική εξέγερση. Οι γυναίκες στο θεοκρατικό ισλαμικό Ιράν, ρισκάρουν και θυσιάζουν αν χρειαστεί τη ζωή τους, προκειμένου να λάβουν τέλος επιτέλους οι θηριωδίες που διαπράττονται εναντίον τους στο όνομα της θρησκείας. Δέος για το θάρρος τους και ελπίδα για αλλαγή.

Υ. Γ. Παράλληλα ρίχνεις μια ματιά στα «κοινωνικά» θέματα που απασχολούν τη δική μας επικαιρότητα, με πρωταγωνιστές προσβλητικά για τη γυναίκα ριάλιτι, “influencers”, κόντρες και δεξιώσεις και σε πιάνει θλίψη», έγραψε ο Αντώνης Κανάκης.

Η Mαχσα Αμίνι ταξίδευε με την οικογένειά της από τη δυτική επαρχία του ιρανικού Κουρδιστάν στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, για να επισκεφτεί συγγενείς όταν φέρεται να συνελήφθη επειδή δεν τηρούσε τους αυστηρούς κανόνες της χώρας για το γυναικείο ντύσιμο.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ξυλοκοπήθηκε στο βαν της αστυνομίας, κάτι που η αστυνομία αρνείται.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook