Η περιγραφή του Αλέξη Κούγια για τη στιγμή που ο γιατρός του ανακοίνωσε πως έχει καρκίνο συγκλονίζει. Ο γνωστός ποινικολόγος σε μια εξομολόγηση καρδιάς μίλησε για το πρόβλημα της υγείας του στο «Ενώπιος Ενωπίω» αποκαλύπτοντας ότι είχε έναν χρόνο ζωής αν δεν έκανε το χειρουργείο.

«Εγώ ήξερα πως είναι να ζεις με τον καρκίνο. Στην οικογένεια δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Από τύχη το έμαθα, από ένα ατύχημα, είπε ο Αλέξης Κούγιας. Έτυχε να είναι του Αγίου Νεκταρίου. Κι επειδή ήταν του Αγίου Νεκταρίου είχα πει πως θα νηστέψω. Νήστεψα 40 ημέρες, αυστηρά. Και στο τέλος είπα, “δεν κάνω εξετάσεις;” να δω τι ευεργετικές συνέπειες έχει η θρησκεία. Αφού κάνω αρχικά τον Σεπτέμβριο, λέω δεν κάνω κι άλλες εξετάσεις; Και ξαφνικά, έρχεται η απάντηση. Κεραυνός εν αιθρία… ότι έχω υψηλούς καρκινικούς δείκτες. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις αυτόν τον αργό θάνατο με διαφορετικό τρόπο από την μάχη. Απλώς πρέπει και ο γιατρός σου να είναι ένας έντιμος άνθρωπος να δει ακριβώς τι είσαι εσύ» περιέγραψε.

«Ο συγκεκριμένος γιατρός σε ένα στάδιο μηνών περίπου, είναι τόσο σκληρός και ρεαλιστής, με την πρώτη προσέγγιση να είναι ότι θα πρέπει να είμαι ευτυχής αν θα ζήσω το πολύ δύο χρόνια και η τελευταία προσέγγιση ότι θα πεθάνω από κάτι άλλο. Σε αυτά τα στάδια τα συναισθήματα αλλάζουν. Τη μία μέρα παίρνεις την ελπίδα ότι τα δύο χρόνια γίνονται πέντε και τα πέντε γίνονται δέκα. Την άλλη μέρα σου λέει ότι αυτή η εξέταση που θα κάνουμε θα είναι αυτή που θα μας αποκαλύψει την πραγματικότητα. Και στο τέλος αλλάζει η προσέγγιση και φτάνουμε στο στάδιο της εγχειρήσεως» πρόσθεσε.

«Τα παιδιά μου δεν ήξεραν για την εγχείρηση»

«Η προσδοκία ήταν πως θα ήταν μια εγχείρηση δύο ωρών. Πήγα με την σύντροφό μου. Το έκρυψα από τα παιδιά μου, από όλους… Θα προτιμούσα να μάθουν στο τέλος το κακό, παρά να ζήσουν με αυτό. Άρχισε η επέμβαση 7 το πρωί και νόμιζα πως μέχρι τις 9-10 θα είχα τελειώσει. Και μόλις ξύπνησα, ρώτησα τη σύντροφό μου τι ώρα είναι και μου είπε 15:00. Κράτησε 6.5 ώρες η εγχείρηση. Εκεί προσγειώνεσαι σε μια άλλη πραγματικότητα. Γιατί όταν ρώτησα τον γιατρό, μου είπε ότι πέραν του καρκίνου, αφαίρεσα προληπτικά και έναν άλλον, πιο μικρό» επισημαίνει.

«Όταν έγινε η εγχείρηση και ρώτησα πως πήγε, μου είπε ο γιατρός “είσαι πολύ τυχερός. Πήγε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε”. Και τώρα τι κάνουμε; Μου λέει ότι “τώρα θα πρέπει να περιμένουμε δέκα μέρες, γιατί έχω δώσει και τον καρκίνο και αυτόν που αφαίρεσα προληπτικά να τον ελέγξουν. Μετά από ημέρες ήρθε ένας φάκελος. Μου λέει “εδώ είναι η ζωή σου. Θυμάσαι που είχαμε πει ότι ήταν αργά εξελισσόμενος καρκίνος; Τελικά, ήταν άκρως επιθετικός. Αν δεν παίρναμε την απόφαση να τον αφαιρέσουμε θα είχες το πολύ ένα χρόνο ζωής. Θα είχε κάνει μετάσταση στα οστά”» σημειώνει ο Αλέξης Κούγιας.

«Τον ρωτάω τελειώσαμε; “Όχι μου λέει. Έχουμε ακόμα μία εξέταση στις 5/9”. Πάω κάνω την εξέταση και μου είπε μία λέξη. Αθώος» τόνισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook