Εξηγήσεις ως ύποπτη για την τέλεση αξιόποινων πράξεων που αφορούν σε παραβάσεις της νομοθεσίας περί «πόθεν έσχες» καλείται από τον εισαγγελέα να δώσει η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά.

Η έρευνα αφορά στη μη υποβολή ή σε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2012 έως το 2021, περίοδο κατά ην οποία η Μαρία Καρρά φέρεται να μην δήλωσε περιουσιακά στοιχεία 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας η χήρα του εκδότη Γιώργου Τράγκα, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, κλήθηκε ως ύποπτη για τη διάπραξη κακουργηματικής υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, για τα έτη 2012 έως 2016 και για μη υποβολή δήλωσης για την τελευταία 5ετία (2017-2022).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, από τον έλεγχο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και του επικεφαλής της Χαρ. Βουρλιώτη υπάρχουν υπόνοιες πως η χήρα του Γ. Τράγκα, φέρεται να απέκρυπτε κάθε χρόνο ποσό περίπου 3 εκατομμύριων ευρώ.

Η έρευνα άρχισε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του πορίσματος του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Η Μαρία Καρρά που καλείται να καταθέσει ως ύποπτη ανωμοτί, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook