Τον πολύπλευρο συνθέτη και κορυφαίο πιανίστα Γιώργο Χατζηνάσιο υποδέχονται ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ1. Αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού ερμηνεύουν δύο ταλαντούχοι τραγουδιστές της νεότερης γενιάς, ο Ησαΐας Ματιάμπα και η Μυρτώ Βασιλείου.

Στο τελευταίο «Μουσικό κουτί» αυτής της χρονιάς μας ενώνουν όλους η αγάπη και ο θαυμασμός για τα τραγούδια του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Ο Ησαΐας Ματιάμπα και η Μυρτώ Βασιλείου δίνουν μια  νέα, φρέσκια  πνοή στο «Ζω», «Η αγάπη χάθηκε», «Τα γαλάζια σου γράμματα», «Το σώμα που ζητάς» και μας θυμίζουν τη δύναμη που έχουν τα τραγούδια του, που περνάνε από γενιά σε γενιά και παραμένουν διαχρονικά.

Η  ξεχωριστή τραγουδίστρια της νέας γενιάς Μυρτώ Βασιλείου δίνει μια  νέα, φρέσκια  πνοή στο «Ζω», ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιώργου Χατζηνάσιου σε στίχους Κώστα Τριπολίτη, που ερμήνευσε για πρώτη φορά η Δήμητρα Γαλάνη.

Ξεχωριστή στιγμή στην εκπομπή είναι αυτή που ο σπουδαίος συνθέτης κάθεται στο πιάνο και ερμηνεύει μοναδικά «Με λένε Γιώργο»

Ο ταλαντούχος Ησαΐας Ματιάμπα ερμηνεύει το υπέροχο «Άγγιγμα ψυχής» σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, που ερμήνευσε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

«Πάντα είχα στο μυαλό μου να μη μοιάζει το ένα κομμάτι μου με το άλλο» λέει ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο οποίος έχει σφραγίσει μια ολόκληρη εποχή με τα τραγούδια του και τη μουσική του. Στην πολύχρονη καριέρα του, που αρχίζει τη δεκαετία του ’60, έχει γράψει αμέτρητα τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες με κορυφαίους ερμηνευτές αλλά και συμφωνικά έργα, όπερες και μουσική για το σινεμά, το θέατρο και την τηλεόραση. Χαρακτηριστικά του η κλασική μουσική παιδεία, η αγάπη του για την τζαζ και, βέβαια, ο πηγαίος μελωδικός πλούτος στα τραγούδια του «Είχα τη φήμη του ελαφρού συνθέτη, που ήταν μια μεγάλη αδικία για μένα. Όταν έκανα τα ‘‘‘Συναξάρια’’ με τον Δημήτρη Μητροπάνο,  ήθελα να δηλώσω ότι δεν είμαι αυτός που νομίζετε… Είμαι και αυτός! Έχω ζυμωθεί με τη λαϊκή μουσική».

Η Ρένα Μόρφη ερμηνεύει μοναδικά το «Καμιά φορά», ένα από πιο κλασικά ερωτικά τραγούδια  σε σύνθεση Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, που ερμήνευσε για πρώτη φορά η αξεπέραστη Μαρινέλλα.

Ακολουθούμε τα βήματά του από το ξεκίνημά του ως σπουδαστή σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και του Παρισιού, αργότερα ως πιανίστα σε ηχογραφήσεις και νυχτερινά κέντρα και βέβαια την εξέλιξή του ως δημιουργού έως και σήμερα. «Εγώ πάσχιζα να μάθω μουσική και τα αδέρφια μου έπαιζαν μπάλα, το λέω αυτό για να το ακούν τα νέα παιδιά».

Όλοι μαζί, παρουσιαστές και καλεσμένοι, τραγουδούν εναλλάξ… τον «Ανθρωπάκο», ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του Γιώργου Χατζηνάσιου σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ερμήνευσε μοναδικά η Τάνια Τσανακλίδου.

Στο Juke box της εκπομπής η μπάντα του «Μουσικού κουτιού» διασκευάζει τα αγαπημένα του Γιώργου Χατζηνάσιου και κανένα τραγούδι δεν είναι… αναμενόμενο!

Καθίστε αναπαυτικά, ανοίγει το «Μουσικό κουτί» του Γιώργου Χατζηνάσιου!

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαΐδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook