Σφοδρή επίθεση σε βάρος του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα εξαπολύουν με ανακοινώσεις τους η ΠΟΣΠΕΡΤ και η Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ με αφορμή τη δημοσιογραφική αποστολή στη Συρία για την κάλυψη των γεγονότων λόγω του σεισμού χωρίς τηλεοπτικό συνεργείο.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ως εξής:

«Όλα στην ΖΟΥΛΑ …….. και στο βάθος Πενταράκη»
«Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο της ΕΡΤ , με την αμέριστη στήριξη του κου Καφαράκη , και τους κατοικοεδρεύοντες του 4ου ορόφου που με την εμμονική τους στάση απαξιώνουν τους εργαζόμενους και διαλύουν δομές.

Νευραλγικά τμήματα της παραγωγής αντί να ενισχύονται και να δυναμώνουν την εικόνα της ΕΡΤ αφήνονται στην τύχη τους………..

Μονάδες Εξωτερικών Μεταδόσεων ( VAN ) παραγκωνίζονται γιατί ο κος Ζούλας αρέσκεται να απαξιώνει το τεχνικό προσωπικό και προτιμά να πληρώνει ιδιωτικά συνεργεία.

Στα studio βλέπουμε Δ/ντές Παραγωγής να εκτελούν χρέη floor manager λόγω μεγάλης έλλειψης στην ειδικότητα.
Ενοικιάσεις ιδιωτικών φορητών συνεργείων χωρίς πρώτα οι αρμόδιοι να έχουν απευθυνθεί στο ανάλογο τμήμα της εταιρίας.

Τμήματα ¨ακέφαλα¨ χωρίς προϊστάμενο αφημένα στον ¨αυτόματo πιλότο¨ εν όψει μάλιστα προεκλογικής περιόδου.
Όλα τα παραπάνω είναι λίγα από τα καίρια ζητήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα.

Πρόσφατα είδαμε και την αδιανόητη απόφαση του κου Ζούλα να στείλει την Προϊσταμένη του Περιφερειακού Σταθμού Χανίων Ευτυχία Πενταράκη στην Συρία χωρίς τηλεοπτικό συνεργείο. « Τι να τον κάνεις τον Ηχολήπτη και τον Εικονολήπτη αν έχεις Πενταράκη» ? Προφανώς η κα Πενταράκη ( συνδικαλίστρια στην ΕΣΗΕΑ) θα αποπειραθεί να κάνει 3 ειδικότητες ταυτόχρονα. Την καταγγέλουμε για την αντισυναδελφική της συμπεριφορά και αναμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι , έχουμε ζητήσει συνάντηση με την Διοίκηση της ΕΡΤ μέσω της ΠΟΣΠΕΡΤ ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις στα καθημερινά σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την λειτουργία της εταιρίας και τους εργαζομένους της. Ευελπιστούμε η Διοίκηση να κάνει το βήμα και να αποδεχθεί τον διάλογο, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ:
«Ο Σπουδαρχίδης Πρόεδρος της ΕΡΤ απροκάλυπτα πλέον παίζει με τους εργαζόμενους και με το τηλεοπτικό προϊόν. Έχουμε και λέμε…αφού κάνει τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον διευθυντή παραγωγής τώρα κάνει και τον προϊστάμενο! Την ώρα που ο πλανήτης ζει ένα μεγάλο δράμα στην γειτονιά μας με τις απώλειες χιλιάδων ανθρώπων και η ΕΡΤ βρίσκεται εκεί κάτω από αντίξοες συνθήκες, ο κύριος πρόεδρος αποφασίζει με περίσσεια αλαζονεία να στείλει στη Συρία την κυρία Ευτυχία Πενταράκη χωρίς συνεργείο, ενώ υπήρχε διαθεσιμότητα και να κάνει συνδέσεις και μεταδόσεις με το κινητό της τηλέφωνο. Καταγγέλλουμε την κυρία Ευτυχία Πενταράκη, συνδικαλιστικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α, που δείχνοντας αντισυναδελφική συμπεριφορά αναλαμβάνει κάτι που δεν έχουμε δει έως τώρα. Καλούμε τον κύριο πρόεδρο να το ξανασκεφτεί και τη «συνάδελφο» επίσης να σεβαστεί τον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων . Εφόσον μας προκαλεί το τελευταίο διάστημα καταστρατηγώντας τα πάντα, η υπομονή μας τελείωσε. Θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο στην ολομέτωπη επίθεση που επέλεξε ο κύριος Ζούλας».

Υ.Γ Σε ότι αφορά τον πρόθυμο κύριο Καφαράκη, να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει μαζί με το αφεντικό του. Τον καλούμε να μας ενημερώσει για την αποστολή στην Λευκωσία για την κάλυψη των προεδρικών εκλογών με απευθείας ανάθεση εν κρυπτώ σε ιδιωτική εταιρεία, παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook