Τέμπη- ΕΣΗΕΑ: «Τηλεπερσόνες-τιμητές εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή»

«Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση της
Με αφορμή την «κόντρα» που ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη, που επέκρινε την στάση του πρώτου σχετικά με την υποστήριξη των δηλώσεων του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε, αλλά και την αντίδραση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ , Χρήστου Νικολαίδη, η ΕΣΗΕΑ παίρνει δημόσια θέση επί του ζητήματος και μιλά για «τηλεπερσόνες που εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή», χωρίς ωστόσο να αφήνει απ’ έξω και τον παρουσιαστή στο «Καλό Μεσημεράκι» Νίκο Μουτσινά για το ξέσπασμα κατά της κυβέρνησης σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.
Χωρίς να αναφέρει ονόματα, αλλά «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένους παρουσιαστές, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο “τσουβάλιασμα” που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από “χιουμοριστικές” εκπομπές, αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.
Καλό θα ήταν οι “χιουμορίστες” παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».
ΥπενΘυμίζεται πως την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν τα όσα είπε για το πρόσωπό του ο Αντώνης Κανάκης από τους «Ράδιο Αρβύλα» με αφορμή το γεγονός ότι υπερασπίστηκε δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε.
Έντονη ήταν όμως και η αντίδραση του ρεπόρτερ Χρήστου Νικολαίδη για την αναφορά του Αντώνη Κανάκη σε «δημοσιογράφους –παπαγαλάκια»
Ολες οι Ειδήσεις
- Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν
- Ο Ζελένσκι με τους Ευρωπαίους ηγέτες στη συνάντηση με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Πως θα γίνουν οι συζητήσεις – Το πρόγραμμα
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα – Άθλια μεθόδευση ο εγκλεισμός μου»
- Ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά
- Μακρόν: «Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη – Αν δείξουμε αδυναμία, θα το πληρώσουμε ακριβά -Προετοιμάζουμε τις συγκρούσεις του αύριο »
- Κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών: Για ζητήματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις.
- «Μεγάλη πρόοδος με τη Ρωσία – Μείνετε συντονισμένοι» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
- Φωτιά στην Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για εμπρησμό – «Με πίεσαν να ομολογήσω» λέει τώρα ο 19χρονος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook