Με μία μεγάλη συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τη Χορωδία της ΕΡΤ, συνεχίζεται η συνέργεια των Μουσικών Ραδιοφώνων της ΕΡΤ με την Εθνική Πινακοθήκη.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 20:00, στο Φουαγιέ της Πινακοθήκης, η Χορωδία της ΕΡΤ θα «συνομιλήσει» με τη «Λαϊκή Αγορά» του Παναγιώτη Τέτση, ερμηνεύοντας λαϊκά και άλλα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου.

Προσκλήσεις για τη συναυλία μπορείτε να εξασφαλίσετε μόνο μέσα από τις εκπομπές του Δεύτερου, καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δεύτερου Προγράμματος. Η συναυλία θα μεταδοθεί αποκλειστικά και απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 σε περιγραφή του Κώστα Θωμαΐδη.

Δύο ημέρες πριν από τη συναυλία, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, στις 11:00, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Συραγώ Τσιάρα, θα βρίσκεται στο στούντιο του Δεύτερου, καλεσμένη του Φώτη Απέργη. Λίγο πριν από τον εορτασμό της εθνικής επετείου, θα συζητήσουν για τα φιλόδοξα σχέδια της Πινακοθήκης, αλλά και για τα έργα της μόνιμης συλλογής της που έχουν ως αναφορά την Ελληνική Επανάσταση του 1821: από τα σχέδια του Γερμανού αξιωματικού Καρλ Κρατσάιζεν με θέμα τους Έλληνες οπλαρχηγούς, έως τα μνημειώδη έργα των Θεόδωρου Βρυζάκη, Ευγένιου Ντελακρουά κ.ά. με θέμα ιστορικές σκηνές. Τα έργα αυτά θα είναι, άλλωστε, το αντικείμενο και δύο ξεναγήσεων που θα κάνει η ίδια η κ. Τσιάρα στις 23 και 24 Μαρτίου 2023, στις 12:00, για τους ακροατές του Δευτέρου. Οι προσκλήσεις θα διατεθούν από το Δεύτερο Πρόγραμμα  103,7.

Info

H Χορωδία της ΕΡΤ συνομιλεί με τη «Λαϊκή Αγορά» του Παναγιώτη Τέτση μέσα από τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου
Βασ. Κωνσταντίνου 50, Αθήνα

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 20:00

Είσοδος με προσκλήσεις από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Χορωδία ΕΡΤ – Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Παπαπέτρου

#ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook