Ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Άρης Αργύρης είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» της Φωνής της Ελλάδας, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, στις 12 το μεσημέρι.

Με αφορμή τη συναυλία «Ο ελληνικός Σούμπερτ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην οποία ο Άρης Αργύρης θα ερμηνεύσει τραγούδια του Φραντς Σούμπερτ με θέμα την ελληνική αρχαιότητα, ο καταξιωμένος βαρύτονος θα συνομιλήσει με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για το λυρικό τραγούδι, για την απόφασή του να ζήσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Βόννη της Γερμανίας, καθώς και για τους σημαντικότερους σταθμούς στην καριέρα του.

Ο Άρης Αργύρης έχει εμφανισθεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, μεταξύ των οποίων, Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου, Theater an der Wien, Όπερα της Βόννης, Κρατική Όπερα και Γερμανική Όπερα στο Βερολίνο, Θέατρο Μιχαηλόβσκι της Αγίας Πετρούπολης, Νέο Εθνικό Θέατρο του Τόκιο κ.ά, υπό τη διεύθυνση σπουδαίων αρχιμουσικών, όπως οι Ζούμπιν Μέτα, Κρίστιαν Τήλεμαν, Γιακόβ Κράιτσμπεργκ, Ντονάτο Ρεντσέτι, Κουρτ Μαζούρ, Γκούσταφ Κουν κ.ά.

Έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως «Κάρμεν» του Μπιζέ, «Τόσκα», «Μποέμ», «Μαντάμ Μπατερφλάυ» του Πουτσίνι, «Ναμπούκο», «Αΐντα», «Τραβιάτα», «Τροβατόρε» του Βέρντι, «Κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσσίνι,  «Σαλώμη» του Ρ. Στράους, «Έτσι κάνουν όλες» του Μότσαρτ, «Νυχτερίδα» του Γ. Στράους κ.α. Από το 2016 είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος
Μετάδοση: Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, 12:00 ώρα Ελλάδας

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
-Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238
-e-mail: [email protected]
-Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook