Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που διαμαρτύρεται για το εργασιακό νομοσχέδιο που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει την απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καθώς και δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες σε όλη την χώρα τηνΠέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο Γεωργιάδη. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο έκτρωμα σε βάρος των εργαζόμενων:

• Καταργεί το 8ωρο και φέρνει την εργασία μέχρι 13 ώρες τη μέρα. Ένας εργαζόμενος θα δουλεύει το 8ωρο του στο αφεντικό και μετά ένα ακόμη 5ωρο σε έναν εργολάβο που θα τον «νοικιάζει» στο ίδιο αφεντικό. Έτσι ο εργοδότης δε θα χρειάζεται να πληρώνει υπερωρίες. Ουσιαστικά αυτό που λέει η κυβέρνηση είναι ότι αν δεν μπορείτε να ζήσετε από τον μισθό σας, δε θα κάνουμε αυξήσεις αλλά θα δουλεύετε μέχρι 13 ώρες για να μπορέσετε να έχετε εισόδημα που θα σας επιτρέπει να καλύψετε τις ανάγκες σας.

• Για τον κόσμο της ανεργίας, αντί για προσλήψεις στις ρημαγμένες υπηρεσίες και μονιμοποιήσεις των δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων, η κυβέρνηση φέρνει τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών» ή «κατά παραγγελία» των αφεντικών, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δε θα ξέρουν πότε και για πόσες ώρες θα δουλέψουν, ούτε τι χρήματα θα πάρουν. Απλά θα περιμένουν μια μέρα πριν ειδοποίηση από το αφεντικό.

• Επιβάλει την υποχρεωτική 6ημερη εργασία σε πολλούς κλάδους, ανοίγοντας το δρόμοι για την γενικευμένη εφαρμογή της, ενισχύοντας ακόμα παραπάνω τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

• Και επειδή η κυβέρνηση ξέρει ότι η πολιτική της σημαίνει τεράστιες εργατικές αντιδράσεις, το νομοσχέδιο προσπαθεί να απαγορέψει ουσιαστικά τις απεργίες χτυπώντας τους απεργούς, μια που το νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν κατάφερε ουσιαστικά να σταματήσει καμία απεργία. Γι’ αυτό απειλούν ότι όποιος απεργός είναι στην απεργιακή περιφρούρηση «ασκεί ψυχολογική βία» στους απεργοσπάστες και θα φυλακίζεται για 6 μήνες και θα πληρώνει 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Στηρίζουμε την απεργία και δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 10.30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook