Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.- Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 6/10

Η εκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για την προσωπική ανάπτυξη, αλλά και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Είναι σημαντικό κάθε άνθρωπος να έχει πρόσβαση σε αυτή, προκειμένου να μπορεί να ξεκλειδώσει τις δυνατότητές τους και να κυνηγήσει με καλύτερες προϋποθέσεις τα όνειρά του. Ωστόσο, ακόμα και στη σημερινή εποχή, πολλοί νέοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, οι οποίες τους στερούν το δικαίωμα για πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα, έρχεται να αντιμετωπίσει η COSMOTE με το Πρόγραμμα Υποτροφιών της. Το πρόγραμμα προσφέρει κάθε χρόνο σε πρωτοετείς φοιτητές συγκεκριμένων σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών, δίνοντας τους τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το 2023-2024περιλαμβάνει 30 υποτροφίες: 29για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την τιμητικήυποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών, εκτός από τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, περιλαμβάνονται και ειδικοί όροι για πρωτοετείς φοιτητές, που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο https://www.cosmote-scholarships.gr/, έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε για την έναρξη του προγράμματος: «Εδώ και 22 χρόνια, με το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE στηρίζουμε τις σπουδές νέων ανθρώπων με όραμα και προοπτικές. Η πορεία προς την κατάκτηση της γνώσης, της προσωπικής ανάπτυξης και της προόδου είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι υπότροφοι μας αποτελούν παράδειγμα προσαρμοστικότητας, θέλησης και θετικής στάσης ζωής. Είναι νέοι, που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ως ευκαιρίες και πετυχαίνουν τον στόχο τους. Είναι τιμή μας να στεκόμαστε δίπλα τους. Στηρίζοντας την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.»

Toποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό ανέρχεται σε 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop, αλλά και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και COSMOTE TV για 1 χρόνο.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, που  συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια, αποτελεί τη μακροβιότερη δράση κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, και μέχρι σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει 784 φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Παλαιότεροι υπότροφοι της COSMOTE,  έχουν πει σχετικά με τις υποτροφίες που έλαβαν:

«Η υποτροφία που έλαβα και τα τέσσερα χρόνια των σπουδών μου ήταν μια επιβεβαίωση ότι μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους που θέτω στην ζωή μου. Αποτέλεσε, λοιπόν, την ώθηση για να συνεχίζω, παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς προέκυπταν».

«Η υποτροφία COSMOTE λειτούργησε σαν ένα «Συμβόλαιο Πίστης» προς εμένα, άνθρωποι που δεν με γνώριζαν πίστεψαν σε εμένα και με στήριξαν δίνοντας μου τη δυνατότητα να αφοσιωθώ στις σπουδές μου και έτσι να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας αργότερα!»

Σε έναν κόσμο όπου η πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση μπορεί να είναι δύσκολη λόγω οικονομικών ή άλλων περιορισμών, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE προσφέρει μια πολύ σημαντική βοήθεια σε φοιτητές που την έχουν ανάγκη. Διευκολύνοντας την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, η COSMOTE δημιουργεί έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook