Με αφετηρία την ατμοσφαιρική Καρδαμύλη με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και τον αυθεντικό χαρακτήρα, ο Ζερόμ παίρνει ηλεκτρικό ποδήλατο για να περιηγηθεί στην πιο άγρια πλευρά της περιοχής, σε χωριά σκαρφαλωμένα στον Ταΰγετο, όπως το Εξωχώρι και η Καστανιά.

Μια διαφορετική περιπλάνηση σ’ έναν τόπο άγριο, όσο και πανέμορφο και ξεχωριστό, υπόσχεται ο Ζερόμ Καλούτα στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Φτάσαμε», που είναι αφιερωμένο στη γεμάτη ιστορία, παράδοση και γεύσεις Μεσσηνιακή Μάνη και μεταδίδεται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στις 17:00, από την ΕΡΤ1.

Με αφετηρία την ατμοσφαιρική Καρδαμύλη με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και τον αυθεντικό χαρακτήρα, ο Ζερόμ παίρνει ηλεκτρικό ποδήλατο για να περιηγηθεί στην πιο άγρια πλευρά της περιοχής, σε χωριά σκαρφαλωμένα στον Ταΰγετο, όπως το Εξωχώρι και η Καστανιά.

Στο ημιορεινό Προάστιο, ένα από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής με έντονα παραδοσιακό χρώμα, ο Ζερόμ συναντά μέλη του συλλόγου γυναικών «Οι Πραστιώτισσες», οι οποίες μιλούν για τη ζωή και τη θέση της γυναίκας στη Μάνη, φιλεύουν τον Ζερόμ δίπλες και λαλάγγια και φτιάχνουν μαζί του ένα παραδοσιακό χειροποίητο σαπούνι.

Στο χωριό Χοτάσια, ένα μικρό χωριό κοντά στα σύνορα Μεσσηνιακής και Λακωνικής Μάνης, το οποίο κάποτε ζούσε από το αλάτι, ο Ζερόμ μυείται στην παραδοσιακή συλλογή πρώτης ποιότητας αλατιού από τη θάλασσα.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται με μια μαγευτική διαδρομή στο σπήλαιο του Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια σε όλο τον κόσμο, που προφέρει σε κάθε επισκέπτη ένα μοναδικό θέαμα.

«Φτάσαμε»

Ο Ζερόμ Καλούτα προσκαλεί τους τηλεθεατές σε μια συναρπαστική και περιπετειώδη εξερεύνηση τόπων, ανθρώπων και παραδόσεων στη νέα ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, «Φτάσαμε», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή, στις 17:00.

Με οδηγό το χιούμορ και τη διάθεση να γνωρίσει άγνωστες αλλά μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, να γίνει ένα με τους ντόπιους και να μυηθεί στον τρόπο ζωής, στις παραδόσεις και στις συνήθειές τους, ο Ζερόμ Καλούτα λέει «ναι» σε κάθε νέα πρόκληση.

Μπαίνει σε χωράφια, ανεβαίνει σε τρακτέρ, θερίζει, οργώνει και αρμέγει πρόβατα, εξερευνά δάση, σπήλαια και ιστορικά μονοπάτια, κατεβαίνει ποτάμια και δαμάζει κύματα, βουτά σε παγωμένα νερά, υφαίνει, κεντάει, μαγειρεύει φημισμένες τοπικές συνταγές και τραγουδά στα πιο απρόβλεπτα μέρη.

«Φτάσαμε»: Ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, περιπέτεια, μελωδία και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Ευανθία Τσακνή, Άννα Κακλαμάνη
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Τίτλοι αρχής: Νίκος Ευστρατιάδης
Τραγούδι τίτλων αρχής: «ΦΤΑΣΑΜΕ»
Μουσική-στίχοι: Ζερόμ Καλούτα
Παραγωγή μουσικής τίτλων αρχής: Afrogreco Entertainment
Εκτέλεση παραγωγής: dotmov

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook