Τι λένε οι πρώην εργαζόμενοι για την ειδική διαχείριση του ΔΟΛ
Ανακοίνωση από τη Δράση Προάσπισης Εργασιακών Δικαιωμάτων Εργαζομένων ΔΟΛ:
«Εκφράζουμε την πλήρη οργή και αγανάκτησή μας για όσα διαρρέονται από τους ειδικούς διαχειριστές του ΔΟΛ σχετικά με τα απόλυτα νόμιμα δικαιώματά μας για τις αποζημιώσεις, τα δώρα και τους μισθούς υπερημερίας που μας οφείλουν.
Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την έναρξη της διαδικασίας και αφού έχασαν όλες τις δίκες και με τον δικό μας αγώνα οι αποζημιώσεις χαρακτηρίστηκαν από όλα τα Δικαστήρια άμεσα πληρωτέες, αφού ήλθε ο νόμος 4772/2021 να το επαναλάβει και να εντάξει και όλους τους οφειλόμενους μισθούς στα ποσά που πρέπει να πληρωθούν άμεσα, ακούγεται ότι οι ειδικοί διαχειριστές σχεδιάζουν παράνομες πράξεις εναντίον μας. Ισχυρίζονται, όπως μάθαμε, ότι ο νόμος 4772/2021 λέει πως αυτά (μισθούς και αποζημιώσεις) δεν τα δικαιούνται όσοι ήταν σε επίσχεση εργασίας (και ας είχαν δουλέψει 30 χρόνια στον ΔΟΛ).
Για να κατανοήσουν οι ενδιαφερόμενοι και το πανελλήνιο για τι είδους ανθρώπους πρόκειται, παραθέτουμε την διάταξη του άρθρου 40 του νόμου : Κατά την αληθή έννοια της παρ. 2 του άρθρου 77 του ν. 4307/2014 (Α’ 246), στις δαπάνες της λειτουργίας της επιχείρησης κατά την ειδική διαχείριση, περιλαμβάνονται και οι απαιτήσεις που δημιουργούνται μετά τη θέση της επιχείρησης σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, για την καταβολή οφειλομένων μισθών, επιδομάτων αδείας και εορτών, αποζημίωσης μη ληφθείσας άδειας, καθώς και αποζημιώσεων συνεπεία καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας.
Που υπάρχει αλήθεια στο νόμο αναφορά στην επίσχεση εργασίας;
Ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής και πλέον εμείς “διαβαίνουμε τον Ρουβίκωνα”.
Εάν αποτολμήσουν τέτοια παραβίαση του νόμου, θα βρεθούν μπροστά σε όλα τα ποινικά και αστικά Δικαστήρια που προβλέπει ο νόμος.
Θα τους οδηγήσουμε με συνεχή και ανελέητο αγώνα εκεί που τους πρέπει.
Αρκετά έπαιξαν με τις ζωές μας, αρκετά ανεχθήκαμε τις συμπεριφορές τους».
Δράση Προάσπισης Εργασιακών Δικαιωμάτων Εργαζομένων ΔΟΛ
Ολες οι Ειδήσεις
- Η γιορτή της Eurovision αρχίζει στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 19:00, με την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
- Η Allwyn και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τροποποίηση των όρων της συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους
- Μητσοτάκης: Έξη μέτρα για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς στην επαρχία – Επιπλέον 160 εκατομμύρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους
- Ελένη Μενεγάκη: Ποζάρει με γιορτινή διάθεση μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο
- «Κάποιοι την παρέσυραν, δεν ξέρω που βρήκε το μαχαίρι, λέει η μητέρα της 16χρονης που μαχαίρωσε μαθήτρια σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)
- Το Λαϊκό Λαχείο στον ρυθμό των Χριστουγέννων: Μοιράζει μέχρι και 1.000.000 ευρώ στην ειδική κλήρωση της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου
- «Σβήσε το όχημα, κάτω, τα χέρια στο ταμπλώ» – Καρέ –καρέ η επεισοδιακή σύλληψη του 16χρονου γιού του Μιχάλη Κατρίνη μετά από καταδίωξη στο Χαλάνδρι (βίντεο)
- ΕΡΤnews: «Στο κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά – Καλεσμένοι ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης – Τετάρτη 17.12.2025
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook