Η εν λόγω εξέλιξη «είχε ως αποτέλεσμα ηθοποιοί, συντελεστές και τεχνικοί να χάσουν την εργασία τους, και οικονομικές υποχρεώσεις να παραμένουν σε εκκρεμότητα», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς το σύνολο των συναρμόδιων υπουργείων κατέθεσαν οι τομεάρχες Πολιτισμού και Εργασίας, Κυριακή Μάλαμα και Γιώργος Γαβρήλος στη Βουλή αναφορικά με την αιφνίδια διακοπή της παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς «Μετά τη Φωτιά» και το γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η εν λόγω τηλεοπτική σειρά με βάση όσα καταγγέλλονται από την ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών χρηματοδοτούνταν από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜ).

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τους συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς «Μετά τη Φωτιά», καταγγέλθηκε ότι η εν λόγω παραγωγή διακόπηκε αιφνίδια, μέσα από μια λιτή και ασαφή ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού “Ant1”. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει δε ότι η σειρά διακόπτεται μετά από διάρρηξη του κλίματος συνεργασίας με την παραγωγό εταιρία.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι, ηθοποιοί, συντελεστές, τεχνικοί να απωλέσουν την εργασία τους, συμβόλαια να μείνουν χωρίς αντίκρισμα κι οικονομικές υποχρεώσεις να παραμένουν σε εκκρεμότητα» τονίζουν η Κ. Μάλαμα και ο Γ. Γαβρήλος κάνοντας λόγο για «σοβαρά ερωτήματα» εάν υπάρχει και χρηματοδότηση από το ΕΚΟΜ.

Στο πλαίσιο αυτό οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλούν τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν σε τρία ερωτήματα:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την διασφάλιση των δικαιωμάτων εργαζόμενων που χάνουν την δουλειά τους;

2. Δόθηκε χρηματοδότηση από το ΕΚΟΜΕ για την συγκεκριμένη παραγωγή και σε ποιο ποσό; Θα αναζητηθούν τα χρήματα;

3. Σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού σε πρωτοβουλίες για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στο χώρο του θεάματος ακροάματος, ώστε να περιοριστεί η εργασιακή επισφάλεια στο χώρο;

Αναλυτικά η ερώτηση:
«Όπως καταγγέλθηκε από τους συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς “Μετά τη Φωτιά”, η συγκεκριμένη παραγωγή διακόπηκε αιφνίδια, μέσα από μια λιτή και ασαφή ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού “Αντέννα”.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η σειρά διακόπτεται μετά από διάρρηξη του κλίματος συνεργασίας με την παραγωγό εταιρία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι, ηθοποιοί, συντελεστές, τεχνικοί να απωλέσουν την εργασία τους, συμβόλαια να μείνουν χωρίς αντίκρυσμα κι οικονομικές υποχρεώσεις να παραμένουν σε εκκρεμότητα. Σοβαρά ερωτήματα τίθενται κι από το γεγονός ότι, όπως καταγγέλεται από σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, η συγκεκριμένη σειρά χρηματοδοτούνταν από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Επειδή θα πρέπει άμεσα να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων στην παραγωγή της σειράς “Μετά τη Φωτιά”.

Επειδή θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια σε σχέση με κάθε ευρώ που χρηματοδοτεί το ΕΚΟΜΕ.

Επειδή θα πρέπει να επεξηγηθούν οι λόγοι της αιφνίδιας διακοπής της σειράς.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την διασφάλιση των δικαιωμάτων εργαζόμενων που χάνουν την δουλειά τους;

Δόθηκε χρηματοδότηση από το ΕΚΟΜΕ για την συγκεκριμένη παραγωγή και σε ποιο ποσό; Θα αναζητηθούν τα χρήματα;

Σκοπεύει να προχωρήσει το Υπουργείο Πολιτισμού σε πρωτοβουλίες για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στο χώρο του θεάματος ακροάματος, ώστε να περιοριστεί η εργασιακή επισφάλεια στο χώρο;»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook