Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε εκπαιδευτικές συναυλίες σε σχολεία – «Το ασχημόπαπο» του Χ. Κ. Άντερσεν
Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ο οποίος έχει και την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ για μία ακόμα χρονιά επισκέπτονται δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της Αττικής.
Συγκεκριμένα, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα παρουσιάσει τη διαδραστική συναυλία «Το ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσικό – αφηγηματικό έργο που γράφτηκε αποκλειστικά για να υπηρετήσει τον εκπαιδευτικό, μεταξύ άλλων, ρόλο της ορχήστρας.
Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, ο οποίος έχει και την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Στις 17 συνολικά παρουσιάσεις που θα γίνουν, οι μαθητές εκτός από τη συμμετοχή τους στην εξέλιξη του έργου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία ενός μεγάλου συνόλου και του μαέστρου, αλλά και να ξεναγηθούν στους διαφορετικούς κόσμους των μουσικών οργάνων.
Η συνθέτρια του έργου Ευδοξία Υψηλάντη από τη μεριά της, θα αφηγηθεί στα παιδιά τη μαγική διαδικασία της δημιουργίας, που αρχίζει με την έμπνευση και καταλήγει στη μουσική σύνθεση.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, από το 2022 μέχρι και την ολοκλήρωση του φετινού κύκλου επισκέψεων, θα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 13.000 μαθητές.
Οι επισκέψεις θα αρχίσουν στις 30 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2024.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαρία Καρυστιανού: Προαναγγέλλει κόμμα μέσα στον Μάιο και καταγγέλλει “επιχείρηση διχασμού μέσω εξαγορών και ψευδών υποσχέσεων”
- «Prime Time»: Γλυπτά του Παρθενώνα- Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ώρα της επιστροφής;
- Ο Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει τους δασμούς που επιβάλλονται σε αυτοκίνητα και φορτηγά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο 25%
- Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του – «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»
- Άραξος: Η στιγμή που καταρρέει σκάλα με δημοσιογράφους στην υποδοχή του αεροσκάφους «Patra» – Τρεις τραυματίες – Βίντεο
- «Ζω Καλά»: Καλεσμένη η Βίκυ Κάβουρα – Σάββατο 2 Μαΐου στις 11.30, στον ΣΚΑΪ
- Κατερίνα Καινούργιου: Γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια ως μαμά – Η έξοδος με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και η τούρτα – έκπληξη – Φωτογραφίες
- Ιωάννα Τούνη: Ο τρυφερός διάλογος με τον γιο της, λίγο πριν τον αποχωριστεί για να πάει στον Δημήτρη Αλεξάνδρου (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook