Στο Θεσπρωτικό, ο Ζερόμ επισκέπτεται τις κυρίες του αγροτικού συνεταιρισμού και φτιάχνει μαζί τους μια παραδοσιακή, λαχταριστή λαχανόπιτα, ενώ στο γραφικό νησάκι της Κορωνησίας μαθαίνει την τέχνη του πλεξίματος και του μανταρίσματος των διχτυών, σ’ έναν τόπο που ζει από το ψάρεμα.

Στον παράδεισο του Αμβρακικού Κόλπου, του μεγαλύτερου υδροβιότοπου της χώρας, ταξιδεύει το νέο επεισόδιο της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στις 17:00.

Ο Ζερόμ κάνει μια γραφική διαδρομή με καΐκι στην αγκαλιά του Αμβρακικού, ενώ παράλληλα γνωρίζει μια από τις παραδόσεις της περιοχής της Ηπείρου, τα μοιρολόγια.

Το ταξίδι στην ιστορία συνεχίζεται στην επιβλητική Νικόπολη, τη μεγαλύτερη αρχαία πόλη στην Ελλάδα. Ο Ζερόμ γνωρίζει τη δουλειά των αρχαιολόγων και των συντηρητών και συμμετέχει μαζί τους στις ανασκαφικές έρευνες, παίρνοντας μια γεύση από τη ζωή του Ιντιάνα Τζόουνς -πριν τον κλέψει το Χόλιγουντ…

Στο Θεσπρωτικό, ο Ζερόμ επισκέπτεται τις κυρίες του αγροτικού συνεταιρισμού και φτιάχνει μαζί τους μια παραδοσιακή, λαχταριστή λαχανόπιτα, ενώ στο γραφικό νησάκι της Κορωνησίας μαθαίνει την τέχνη του πλεξίματος και του μανταρίσματος των διχτυών, σ’ έναν τόπο που ζει από το ψάρεμα.

Κι αφού ταξιδέψει με καΐκι, αυτοκίνητο και με τα πόδια, ο Ζερόμ δοκιμάζει και τη θέα από ψηλά και γίνεται «συγκυβερνήτης» σε μια μαγευτική πτήση με διθέσιο αεροπλάνο της Αερολέσχης Πρέβεζας μέχρι το Μνημείο του Ζαλόγγου.

«Φτάσαμε»

Η περιπέτεια συνεχίζεται για τον Ζερόμ Καλούτα, στον δεύτερο κύκλο επεισοδίων της εκπομπής «Φτάσαμε», που μεταδίδεται κάθε Κυριακή, στις 17:00, από την ΕΡΤ1.

Πάντα ανοιχτός σε κάθε νέα πρόκληση, ο Ζερόμ καλεί τους θεατές σε ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε φημισμένους αλλά και άγνωστους θησαυρούς της ελληνικής επικράτειας.

Ο Ζερόμ παίρνει τα βουνά και τα λαγκάδια, εξερευνά δάση, σπήλαια, μικροσκοπικά χωριά και ιστορικά μονοπάτια,  έρχεται σε επαφή με ανθρώπους, που έχουν να αφηγηθούν μοναδικές ιστορίες και μοιράζεται μαζί τους εικόνες και γεύσεις, στιγμές από την καθημερινότητα, τις παραδόσεις, τις συνήθειες, τους χορούς και τα γλέντια τους.

Το «Φτάσαμε» είναι ένα διαφορετικό ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ, με υπέροχα τοπία, δράση, εξερεύνηση, γεύση, μελωδία, χιούμορ και ξεχωριστούς ανθρώπους. Είστε έτοιμοι; Φτάσαμε…

Παρουσίαση: Ζερόμ Καλούτα
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λουκάκος
Διεύθυνση παραγωγής: Λάμπρος Παπαδέας
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ξενοφών Βαρδαρός
Έρευνα: Εβελίνα Πιπίδη, Ευανθία Τσακνή
Τίτλοι αρχής: Νίκος Ευστρατιάδης
Τραγούδι τίτλων αρχής: «ΦΤΑΣΑΜΕ»
Μουσική-στίχοι: Ζερόμ Καλούτα
Παραγωγή μουσικής τίτλων αρχής: Afrogreco Entertainment
Εκτέλεση παραγωγής: dotmov

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook