Ο Μάνος Λοΐζος ήταν μια πολύπλευρη περίπτωση συνθέτη, που έγραψε από στρατευμένα πολιτικά τραγούδια μέχρι τρυφερές μπαλάντες και από έντεχνα και ροκ μέχρι βαριά λαϊκά.

Το «Μουσικό κουτί» του Μάνου Λοΐζου ανοίγει την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, στις 21:00 και ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου,  τη Βίκυ Καρατζόγλου και τη Μαρία Παπαγεωργίου, για να τιμήσουν έναν από τους κορυφαίους μελωδούς μας μέσα από ιστορίες και τραγούδια.

Ο Μάνος Λοΐζος είχε τη… δική του ιστορία, που ξεδιπλώνεται μέσα από τα αλησμόνητα τραγούδια του «Κι αν τα μάτια σου δεν κλαίνε», «Κουτσή κιθάρα», «Όλα σε θυμίζουν», «Σ’ ακολουθώ», «Τίποτα δεν πάει χαμένο».

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη που μας άφησε μεγάλη κληρονομιά παρόλο που έφυγε νωρίς.  Ο Μάνος Λοΐζος ήταν μια πολύπλευρη περίπτωση συνθέτη, που έγραψε από στρατευμένα πολιτικά τραγούδια μέχρι τρυφερές μπαλάντες και από έντεχνα και ροκ μέχρι βαριά λαϊκά. Στην εικοσαετή μουσική του διαδρομή έγραψε μερικά από τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια, συνεργαζόμενος με τους στιχουργούς Γιάννη Νεγρεπόντη, Φώντα Λάδη, Μανώλη Ρασούλη, Δημήτρη Χριστοδούλου και Λευτέρη Παπαδόπουλο. Τα τραγούδια του, γεμάτα λυρισμό και τρυφερότητα, ερμήνευσαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρία Φαραντούρη, ο Στέλιος Καζαντζίδης και άλλοι μεγάλοι ερμηνευτές.

«Αν δεν ήμουν γιος του πατέρα μου, θα ήθελα να ήμουν γιος του Μάνου Λοΐζου» υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Μάνου Λοΐζου από τα πρώτα βήματά του. Ο σπουδαίος ερμηνευτής θυμάται την πρώτη τους συνάντηση, που έγινε παρουσία του Μανώλη Ρασούλη, και άλλες ιστορίες από τη φιλία τους.

«Το νανούρισμα». Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στίχοι Λευτέρης Παπαδόπουλος, μουσική Μάνος Λοϊζος, πρώτη εκτέλεση Μαρίζα Κωχ. Τώρα πίσω από το μικρόφωνο η Μαρία Παπαγεωργίου. Δείτε το βίντεο εδώ.

«Τέλι,τέλι,τέλι». Ένα από τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια ερμηνευμένο από τη Ρένα Μόρφη. Δείτε το βίντεο εδώ

«Κι αν τα μάτια σου δεν κλαίνε» Στίχοι Άκος Δασκαλόπουλος, μουσική Μάνος Λοΐζος. Στο μικρόφωνο σε μια εξαιρετική ερμηνεία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Δείτε το βίντεο εδώ

«‘Όλα σε θυμίζουν». Μια υπέροχη μπαλάντα που ερμηνεύει η Βίκυ Καρατζόγλου. Δείτε το βίντεο εδώ

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, ανοίγει το «Μουσικό κουτί» του Μάνου Λοΐζου.

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Πορτοκάλογλου
Παρουσίαση: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη
Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης
Αρχισυνταξία: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
Σκηνογράφος: Ράνια Γερόγιαννη
Μουσική διεύθυνση: Γιάννης Δίσκος
Καλλιτεχνικοί σύμβουλοι: Θωμαΐδα Πλατυπόδη – Γιώργος Αναστασίου
Υπεύθυνος ρεπερτορίου: Νίκος Μακράκης
Photo Credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Εκτέλεση παραγωγής: Foss Productions

Μαζί τους οι μουσικοί: Πνευστά-Πλήκτρα: Γιάννης Δίσκος Βιολί-φωνητικά/Δημήτρης Καζάνης κιθάρες-φωνητικά/Λάμπης Κουντουρόγιαννης Drums / Θανάσης Τσακιράκης μπάσο-μαντολίνο-φωνητικά / Βύρων Τσουράπης πιάνο-πλήκτρα / Στέλιος Φραγκούς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook