Οι ερμηνευτές της βραδιάς Μπάμπης Τσέρτος, Χρυσούλα Στεφανάκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Ελένη Βουδουράκη μοιράζονται δημοφιλή τραγούδια .

Η μουσική εκπομπή «Νύχτα Στάσου», το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, στις 21:00, παρουσιάζει ένα νοσταλγικό αφιέρωμα σ’ έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ελαφρού τραγουδιού, στον τροβαδούρο της Αθήνας με τη βελούδινη φωνή Νίκο Γούναρη, έναν πηγαίο συνθέτη, εξαιρετικό ερμηνευτή και άφταστο κιθαριστή.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον Μπάμπη Τσέρτο, που υπηρετεί με πάθος το καλό τραγούδι κοντά τέσσερις δεκαετίες, την αγαπημένη ερμηνεύτρια Χρυσούλα Στεφανάκη, τον τενόρο και ηθοποιό Μπάμπη Βελισσάριο και τη μεσόφωνο Ελένη Βουδουράκη, για να ερμηνεύσουν πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που ο Νίκος Γούναρης σφράγισε με τη φωνή του.

Η Λίνα Νικολακοπούλου συζητάει με τον μουσικό και πιανίστα, γνωστό για την αγάπη αλλά και την προσφορά του στην ελληνική νοσταλγική μουσική, Δαυίδ Ναχμία και την κόρη του συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, Αλίκη, που γνώριζε τον Νίκο Γούναρη προσωπικά, για έναν σπουδαίο άνθρωπο και για έναν ιδιαίτερα λαοφιλή ερμηνευτή στις δεκαετίες του ’40 και του ’50, που συγκίνησε τον ελληνισμό σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής,  μιλάει για τον «μύθο του Γούναρη που παραμένει ισχυρός», εξήντα χρόνια μετά τον θάνατό του, μέσα από τραγούδια αξεπέραστα.

Οι ερμηνευτές της βραδιάς Μπάμπης Τσέρτος, Χρυσούλα Στεφανάκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Ελένη Βουδουράκη μοιράζονται δημοφιλή τραγούδια όπως τα: «Άρχισαν τα όργανα», «Ένα βράδυ που ’βρεχε», «Άστα τα μαλλάκια σου», «Γλυκά μου μάτια αγαπημένα», «Αυτός ο άλλος», «Για τις γυναίκες ζούμε», «Λίγα λουλούδια», «Θυμήσου», «Ο μήνας έχει εννιά», «Να το πάρεις το κορίτσι».

Στην παρέα της εκπομπής, ο μουσικός, πιανίστας και δημοσιογράφος Δαυίδ Ναχμίας, η Αλίκη Σουγιούλ, κόρη του συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, ο Δημήτρης Ιβάνωφ, παλαίμαχος χορευτής και χορογράφος, η ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη και οι ηθοποιοί Ντένια Ψυλλιά και Θεοδόσης Φυλακτός.

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου-Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μυλωνάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook