MEGA: Κυρίαρχη δύναμη στην ενημέρωση τη σεζόν 2023-2024
Το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο,πάνταστην πρώτη γραμμή, παρόνστα σημεία όπου διαδραματίζονται οι εξελίξεις, ανταποκρίθηκε με αίσθημα ευθύνης στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι τηλεθεατές και κέρδισε επάξια το στοίχημα της τηλεθέασης.
Η πρώτη δύναμη στην ενημέρωση ήταν τοMEGA τη σεζόν 2023 – 2024 (Σεπτέμβριος – Ιούνιος).
Σε μία ταραχώδη χρονιά που σημαδεύτηκε από ακραία εγχώρια και διεθνή γεγονότα αλλά και πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, το MEGA έδειξε την υπεροχή τουκαι διατήρησε την πρωτοκαθεδρία που κατείχε από την περασμένη χρονιά στο σύνολο του ενημερωτικού του προγράμματος.
Το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο,πάνταστην πρώτη γραμμή, παρόνστα σημεία όπου διαδραματίζονται οι εξελίξεις, ανταποκρίθηκε με αίσθημα ευθύνης στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι τηλεθεατές και κέρδισε επάξια το στοίχημα της τηλεθέασης.
Κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Ο απόλυτος νικητής της βραδινής ενημέρωσης
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ», η ναυαρχίδα της ενημέρωσης του MEGA,ισχυροποίησε τη δυναμική του και παρέμεινε η πρώτη επιλογή των πολιτών με σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.
Οι ειδήσεις του MEGAμε παρουσιάστριες τη Ράνια Τζίμα (Δευτέρα-Πέμπτη) και την Κατερίνα Παναγοπούλου (Παρασκευή-Κυριακή), και βασικό σχολιαστή τον Γιάννη Πρετεντέρη,συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών,474.000,από όλα τα δελτία ειδήσεων, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης. Αναλυτικά: MEGA 474.000, STAR 394.000, ΣΚΑΪ 371.000, ALPHA 359.000, ANT1 306.000, OPEN 224.000, ΕΡΤ1 191.000.
Την πρώτη θέση κατέκτησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»στο σύνολο του κοινού αλλά και το δυναμικό κοινό 18-54, καταγράφοντας μάλιστα ανοδική πορεία σε σύγκριση με την περσινή σεζόν. Ειδικότερα, στο σύνολο του κοινού οι ειδήσεις του MEGA κέρδισαν την πρωτιάμε μέσο όρο 13,8%, ενώ στο δυναμικό κοινό 18-54ανέβηκαν στην κορυφή με μέσο όρο 13,7%.
LiveNews: Αξεπέραστο στην απογευματινή ζώνη
Το «LiveNews» αποτελεί σημείο αναφοράς στην ενημέρωση και η επιτυχία του θεωρείται πλέον δεδομένη. Η σεζόν έκλεισε με την εκπομπή να βρίσκεται στην πρώτη θέση της τηλεθέασης για μία ακόμη φορά. Η παρουσία του Νίκου Ευαγγελάτου στην απογευματινή ζώνη παραμένει ισχυρή και η εκπομπή, από την πρώτη σεζόν της, αήττητη. Το «LiveNews»ήταν πρώτο με μέσο όρο 18,7% στο σύνολο του κοινού και άφησε πίσω τον ανταγωνισμό με διαφορά 5,5 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων, στη ζώνη μετάδοσής του.Στο δυναμικό κοινό 18-54, η κορυφή κατακτήθηκε με μέσο όρο 13,5%. Σε επιμέρους ηλικιακές ομάδες, το «LiveNews»έφτασε μέχρι και το 25,3%.
Κοινωνία Ώρα MEGA: Η κορυφαία επιλογή της πρωινής ενημέρωσης
Πρώτη επιλογή των τηλεθεατών για την πρωινή τους ενημέρωση ήταν και τη φετινή σεζόν η «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.
Toεπιτυχημένο καθημερινό ενημερωτικό magazinoτου MEGAκέρδισε την πρωτιά στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 16,3%. Στο σύνολο του κοινού, η «Κοινωνία Ώρα MEGA»σημείωσε μέσο όρο 17,9%.
Το υψηλότερο μερίδιο της εκπομπής, 25,5%, σημειώθηκε σε επιμέρους γυναικείο κοινό.
MEGA Σαββατοκύριακο: Στην πρώτη θέση τα πρωινά του Σαββατοκύριακου
Το «MEGA Σαββατοκύριακο» επικράτησε του ανταγωνισμού με μέσο όρο 10,7% στο δυναμικό κοινό. Το πρωινό magazino του MEGA με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα που κάνει sprintκαι κόβει πρώτο το νήμα τα Σαββατοκύριακα, ήταν για τέταρτη σεζόνπρώτο στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού.
Στη ζώνη μετάδοσής του η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: ΣΚΑΪ 10%, ANT1 8,8%, STAR 7,4%, ALPHA 7,3%, OPEN6,9%, ΕΡΤ1 6,6%. Σε επιμέρους γυναικείο κοινό, η εκπομπή κατέγραψε μέσο όρο 19,7%.
MEGAStoriesκαιΜεγάληΕικόνα: Σταθερές αξίες στη latenightζώνη
Δυναμική ήταν η παρουσία και των εκπομπών«MEGAStories» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου και «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη τη σεζόν 2023-2024.
Οι βραδινές εκπομπές του MEGA κατέγραψαν ανταγωνιστική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης και απέσπασαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού με την πολυποίκιλη και πάντα προσεγμένη θεματολογία τους.
Ολες οι Ειδήσεις
- EMY – Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί – Οι «κόκκινες» περιοχές
- Προσχεδιασμένη η δολοφονία της 25χρονης – Ο δολοφόνος ταξίδεψε από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα με το μαχαίρι που την σκότωσε
- Κωνσταντίνα Δημογλίδου για Γιώργο Μαζωνάκη: Δεν αποκλείεται να εμπλέκεται ακόμα ένα άτομο στον θάνατό του (βίντεο)
- Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Μετά τον Καναδά στην Αλάσκα μαζί με τις κόρες τους – Φωτογραφίες&Βίντεο
- Παράξενο θέαμα: Ο Τραμπ κάνει δηλώσεις στον Λευκό Οίκο χωρίς ήχο λόγω του μποϊκοτάζ από τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ- Βίντεο
- Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 9,9 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία, κάμψη για ΕΛ.Α.Σ, μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ, στο όριο του 3% η Καρυστιανού
- Ανάλυση CNN: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Ρωσία – Ο φόβος για υβριδικές επιθέσεις και το κρίσιμο στενό Σουβάλκι μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας
- Νίκος Βέρτης: Πολλοί άνθρωποι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον Γιώργο Μαζωνάκη (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook