ΕΡΤNEWS: «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη – «Μετανάστες από την Αλβανία» – Κυριακή 27.10.2024
Τι γνωρίζουμε για τους Αλβανούς; Για τον άνθρωπο, τον βιοπαλαιστή, τον ξεριζωμένο, για τις φιλοδοξίες του, την ψυχοσύνθεσή και την ταυτότητά του; Έξι Αλβανοί μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς καταθέτουν στην «Κεραία» προσωπικές μνήμες και βιώματα.
«Από την Αλβανία…», είναι ο τίτλος του δεύτερου επεισοδίου της εκπομπής «Κεραία», που μεταδίδεται την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 στις 23:00, από το ΕΡΤNEWS. Η Ρέα Βιτάλη ξετυλίγει στην εκπομπή το κουβάρι μίας πολύπλοκης μεταναστευτικής διαδρομής, μιας πορείας κόπου και μόχθου, ανταμοιβής και δικαίωσης.
Τι γνωρίζουμε για τους Αλβανούς; Για τον άνθρωπο, τον βιοπαλαιστή, τον ξεριζωμένο, για τις φιλοδοξίες του, την ψυχοσύνθεσή και την ταυτότητά του; Έξι Αλβανοί μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς καταθέτουν στην «Κεραία» προσωπικές μνήμες και βιώματα, ρίχνουν φως στις πιο ανεξερεύνητες πτυχές της αλβανικής μετανάστευσης και μας προσφέρουν μια κλεφτή ματιά στον κόσμο των «απρόσκλητων φιλοξενούμεων», όπως αναφέρει και ο Ερβίν Σέχου, μετανάστης πρώτης γενιάς από την Αλβανία, ο οποίος είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Στην εκπομπή συναντήσαμε, επίσης, την Ελπίδα Βέλιου, πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης στη χώρα της και οικιακή βοηθό σήμερα, αλλά και την Άλμα Παπαργύρη, επιχειρηματία. Μαζί μας και ο Νίκος Γκέλια, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους ηθοποιούς της γενιάς και ο διεθνώς καταξιωμένος φωτογράφος Άγγελος Μπαράι. Συνταξιδιώτης μας και ο Denald-George Tafani, Ελληνο-αλβανός που χάραξε μία αλλιώτικη πορεία αποδημίας για αναζήτηση εργασίας.
Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς
Η αρθρογράφος Ρέα Βιτάλη, με εξερευνητική διάθεση και μέσω μιας ετερόκλητης σύνθεσης επισκεπτών που καταθέτουν τις γνώσεις και τα βιώματά τους, προσεγγίζει την κάθε θεματική πολύπλευρα, αποσαφηνίζοντας πολύπλοκα ζητήματα και αναδεικνύοντας νέες οπτικές. Άλλοτε μελετώντας το παρελθόν κι άλλοτε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, σκοπός της εκπομπής είναι να προσφέρει «τροφή για σκέψη», όχι για να δοθούν αναγκαστικά απαντήσεις, αλλά σίγουρα για να εγερθούν ερεθίσματα και ερωτήματα.
Η «Κεραία» θα μεταδίδεται από το ΕΡΤNEWS κάθε Κυριακή, στις 23:00.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Chef στην κουζίνα σας»: Υπέροχη γαριδομακαρονάδα, πρωτότυπα τηγανητά λαζάνια και μια ιδιαίτερη και νηστίσιμη σοκολατόπιτα
- Ελλάδα – Παραγουάη 0-1: Ήττα για την Εθνική στο πρώτο της ματς για το 2026
- Κατερίνα Καινούργιου: Οι νέες φωτογραφίες από το παιδικό δωμάτιο της κόρης της
- Viral το βίντεο από τη στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας στα καλλιστεία στην Ταϊλάνδη πάνω στη σκηνή
- Ανδρέας Λάμπρου: Επιστρέφει με το νέο rock-dance single «Τίποτα δε γίνεται τυχαία»
- Axios: Ο Βανς επέκρινε τον Νετανιάχου ότι «πούλησε» στον Τραμπ την ιδέα ενός «εύκολου» πολέμου κατά του Ιράν
- Ανδρουλάκης: Τώρα είναι η ώρα για τη νέα αλλαγή ( βίντεο)
- Happy Traveller στην Παταγονία: Ένα επικό roadtrip στην άκρη της Γης Το Β’ & το Γ’ Μέρος, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 16.40, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook