«Ζωντανές Μνήμες»: Απόψε το νέο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς του ιστορικού ντοκιμαντέρ στο ATTICATV
Οι «Ζωντανές Μνήμες» έρχονται στις οθόνες μας κάθε Τετάρτη τα μεσάνυχτα και παρουσιάζουν τα γεγονότα του Πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη, μιλούν με ανθρώπους που τα έζησαν, έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν και ξεκίνησαν από την αρχή
Απόψε τα μεσάνυχτα «Ο συμμαχικός βομβαρδισμός στον Πειραιά»
Οι «Ζωντανές Μνήμες» έρχονται απόψε τα μεσάνυχτα με το νέο επεισόδιο «Ο συμμαχικός βομβαρδισμός στον Πειραιά» αποκλειστικά μέσα από τη συχνότητα του ATTICATV.
Ο Πειραιάς κατά τη διάρκεια της Κατοχής είχε υποστεί αρκετούς βομβαρδισμούς από τους κατακτητές. Καμία καταστροφή ωστόσο δε συγκρίνεται με εκείνη που προκάλεσαν στο μεγάλο λιμάνι και στους εξαθλιωμένους από τον λιμό Πειραιώτες, οι ίδιοι οι Σύμμαχοι, στις 11 Ιανουαρίου 1944. Με το πρόσχημα ότι θα διώξουν τους Γερμανούς τα «συμμαχικά» αεροπλάνα, με τρεις απανωτές επιδρομές σφυροκόπησαν και έκαναν στάχτη την πόλη! Επιζώντες και μελετητές αναλύουν στις «Ζωντανές Μνήμες» τα γεγονότα που όπως πολλά άλλα «κουκουλώθηκαν» τις επόμενες δεκαετίες, εξαιτίας πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων.
Οι «Ζωντανές Μνήμες» έρχονται στις οθόνες μας κάθε Τετάρτη τα μεσάνυχτα και παρουσιάζουν τα γεγονότα του Πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη, μιλούν με ανθρώπους που τα έζησαν, έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν και ξεκίνησαν από την αρχή… Ο Κενγκίζ Ακτάρ, Πολιτικός Επιστήμων, Πρώην Δ/ντής Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, αναλύει τα κίνητρα αλλά και τις χλιαρές αντιδράσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και της διεθνούς κοινότητας στην μεγαλύτερη μαζική πράξη βίας στη μεταπολεμική Ευρώπη.
Απόψε τα μεσάνυχτα το νέο επεισόδιο μόνο στο ATTICATV!
Ολες οι Ειδήσεις
- «Ρεβεγιόν»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ – Δείτε το τρέϊλερ
- Τζένη Μπαλατσινού : Το βίντεο με τον 5χρονο γιο της στην κουζίνα του σπιτιού
- «Εκδικητικός με προσωπικότητα αλκοολικού» ο Τράμπ, ναρκομανής ο Μάσκ και «συνωμοσιολόγος» ο Βανς, λέει η προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
- Η γιορτή της Eurovision αρχίζει στην ΕΡΤ1 την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 19:00, με την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
- Η Allwyn και ο ΟΠΑΠ ανακοινώνουν τροποποίηση των όρων της συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους
- Μητσοτάκης: Έξη μέτρα για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, γιατρούς στην επαρχία – Επιπλέον 160 εκατομμύρια σε αγρότες και κτηνοτρόφους
- Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τον Γιάννη Καραβασάνη – Φωτογραφίες
- Ελένη Μενεγάκη: Ποζάρει με γιορτινή διάθεση μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δένδρο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook