Η ΕΣΗΕΑ επανέρχεται στο θέμα των στρατηγικών αγωγών κατά της συμμετοχής του κοινού (SLAPP)

«Την ώρα που η κοινή γνώμη ζητεί να αποδοθούν οι ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών στελέχη, που είχαν ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου, καταθέτουν αγωγές αντί να παρέχουν εξηγήσεις», τονίζει η ΕΣΗΕΑ.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για δύο αγωγές κατά δημοσιογράφων που κατατέθηκαν, η μία από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σήμερα πρόεδρο της Hellenic Train και η δεύτερη από τον Δήμαρχο Λευκάδας.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως επανέρχεται στο θέμα των στρατηγικών αγωγών κατά της συμμετοχής του κοινού (SLAPP) με αφορμή την αγωγή ύψους 250.000 ευρώ, που κατέθεσε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σήμερα πρόεδρος της Hellenic Train κατά της ONE VOICE αλλά και της μηνυτήριας αναφοράς του Δημάρχου Λευκάδας κατά του συναδέλφου Παναγιώτη Κουνιάκη, ο οποίος σε ραδιοφωνική εκπομπή ανέφερε καταγγελία ακροατή για ζητήματα ηθικής και διαφάνειας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Την ώρα που η κοινή γνώμη ζητεί να αποδοθούν οι ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών στελέχη, που είχαν ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου, καταθέτουν αγωγές αντί να παρέχουν εξηγήσεις.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Λευκάδας οφείλει να διερευνήσει τις καταγγελίες και όχι να στρέφεται κατά του συναδέλφου. Δηλώνουμε, για άλλη μία φορά, ότι το έργο μας είναι ο έλεγχος της εξουσίας και η έρευνα της αλήθειας. Όσοι δεν αποδέχονται τον ρόλο του δημοσιογράφου υποσκάπτουν τα θεμέλια της Δημοκρατίας, που είναι η ελευθερία της πληροφόρησης, η διαφάνεια και η λογοδοσία.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ποινική δίωξη με τέσσερις κατηγορίες για γνωστό πλαστικό χειρουργό που ξυλοκόπησε γυναίκα στη μέση του δρόμου
- Φοινικούντα: Συνελήφθη στην Καλλιθέα ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας
- Ο Ρογκαβόπουλος και ο Τολιόπουλος βάζουν τρίποντα στο ΟΠΑΠ Game Time
- Φοινικούντα: Συνελήφθη 22χρονος ως συνεργός στο διπλό φονικό – Αποκάλυψε τον φυσικό αυτουργό
- Το νέο σποτ της ΕΛ.ΑΣ για οδήγηση χωρίς κινητό – Πρωταγωνιστεί η Κωνσταντία Δημογλίδου
- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η Mαράια η …χυλόπιτα, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η επιθυμία του να τελειώσει την καριέρα του στην Ελλάδα – Βίντεο
- Στη ΓΑΔΑ προσήλθε με δικηγόρο συγγενής του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στη Φοινικούντα
- Άλκης Γιαννακάς: Πέθανε σε ηλικία 80 ετών, ο «ωραίος κακός του σινεμά» – Συντετριμμένη η σύντροφος του (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook