«ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΗ» στα Κύθηρα απόψε στις 20:00 στο ACTION 24 – Δείτε το τρέϊλερ
Ξεκινώντας το ταξίδι του από το Διακόφτι των καταγάλανων νερών, ο Δημήτρης Καρβέλης διασχίζει το νησί μέχρι τη Χώρα προκειμένου να περιπλανηθεί στα στενά σοκάκια με τα κάτασπρα σπίτια, τα παλαιά αρχοντικά και το Ενετικό Κάστρο που δεσπόζει στον λόφο.
“Πιο κάτω απ’ τον Καβομαλιά, πιο πάνω από την Κρήτη…”
«ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΗ» αλλά ακολουθώντας τον μύθο της Ουράνιας Αφροδίτης, ο Δημήτρης Καρβέλης ταξιδεύει απόψε στις 20:00 σταΚύθηρα, στο νησί των γοητευτικών αντιθέσεων και του έρωτα.
Νότια της Πελοποννήσου, στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου, εκεί που σμίγουν τρία πελάγη και αμέτρητοι ναυτικοί δρόμοι της Μεσογείου, το αποκαλούμενο από τους Ενετούς «Τσιρίγο» είναι ένας ολόκληρος, άλλος κόσμος.
Ξεκινώντας το ταξίδι του από το Διακόφτι των καταγάλανων νερών, ο Δημήτρης Καρβέλης διασχίζει το νησί μέχρι τη Χώρα προκειμένου να περιπλανηθεί στα στενά σοκάκια με τα κάτασπρα σπίτια, τα παλαιά αρχοντικά και το Ενετικό Κάστρο που δεσπόζει στον λόφο. Ακολουθώντας την καθημερινότητα των δραστήριων ντόπιων, ανακαλύπτει κάποιες από τις ωραιότερες ιστορίες του τόπου, ενώ δοκιμάζει κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα χρώματα του νησιού.
Στο Καψάλι, το πανέμορφο επίνειο της Χώρας με τους δύο απάνεμους κόλπους, συναντά τον ξακουστό καπετάν-Σπύρο που τάζει σε κάθε ταξιδιώτη ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα μέσα απ’ τη σπηλιά της βραχονησίδας Χύτρας, ενώ στον παραδοσιακό Καραβά με το μαθαίνει βήμα-βήμα τη συνταγή για τα περίφημα λαδοπαξίμαδα Κυθήρων.
Τέλος, περπατάει ανάμεσα στα επιβλητικά ερείπια της μεσαιωνικής Παλαιόχωρας που είναι γνωστή κι ως «Μυστράς των Κυθήρων», ενώ ως γνήσιος λάτρης της περιπέτειας βάζει στόχο να καθρεφτιστεί στην Πράσινη Λίμνη, μία φυσική πισίνα με θαλασσινό νερό που έχει σχήμα καρδιάς.
Εμείς, τα Κύθηρα τα βρήκαμε! Εσείς;
Μην χάσετε τoνέο επεισόδιο απόψε στις 20.00 ακριβώς στο ACTION 24!
Ολες οι Ειδήσεις
- Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων στις 16/12, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού
- Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τα στοιχεία που «έκαψαν τον ανιψιό, ο γιός του γνωστού επιχειρηματία που καταζητείται και δύο νέα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών
- Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης 0-0: «Άντεξαν» οι Αρκάδες και πήραν την ισοπαλία
- Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας ετοιμάζει μελομακάρονα
- Νίκος Μουτσινάς: Τέσσερα χρόνια προσπαθούσα να δημιουργήσω μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά το κεφάλαιο έκλεισε (βίντεο)
- «Ζω Καλά»: Καλεσμένη η Βρισηίδα Ανδριώτου – Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 11.30, στον ΣΚΑΪ
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Οι γυναίκες που γνώρισα στην Ελλάδα είναι συναρπαστικές»
- Ρομαντικό ενσταντανέ δίπλα στη θάλασσα για για Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντή Καραναστάση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook