ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Κώστας Μπερικόπουλος, Νίνα Λοτσάρη, Τάσος Σωφρονίου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Σάββας Πούμπουρας – 22 – 26.09.2025

Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής.
Η πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια συνεχίζεται και φέτος! Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η εκπομπή που αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τους παραγωγούς και τη γη της Ελλάδας, επιστρέφει δυναμικά στην ΕΡΤ1, κάθε μεσημέρι στις 14:00.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχεται ξανά το κοινό στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», αναζητώντας τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της χώρας και δημιουργώντας συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας.
Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.
«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση.
Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!
Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Πατάτα Νάξου, πεπόνια Μανωλάδας»
Καλεσμένος ο Κώστας Μπερικόπουλος
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον αγαπητό ηθοποιό Κώστα Μπερικόπουλο. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, ο γήινος και αυθεντικός Κώστας Μπερικόπουλος μαγειρεύει με πατάτα Νάξου και πεπόνια Μανωλάδας – δύο προϊόντα γεμάτα ήλιο, αρώματα και αναμνήσεις από καλοκαίρια στην ελληνική ύπαιθρο.
Ο Κώστας Μπερικόπουλος μάς μιλάει για την καταγωγή του από τον Πόντο και τη σχέση του με την μαγειρική, για το ότι μέχρι την εφηβεία δεν έτρωγε ποτέ τίποτα, για τη σχέση του με την Χαρούλα Αλεξίου και τη συνεργασία του με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στο Maestro…
Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Τυρί Σαν Μιχάλη, ΠΟΠ Σύρου, ρύζι Χαλάστρας Μαλγάρων»
Καλεσμένη η Νίνα Λοτσάρη
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την εκρηκτική Νίνα Λοτσάρη. Τραγουδίστρια, ηθοποιός και καθηγήτρια φωνητικής, η Νίνα Λοτσάρη μπαίνει με στιλ στην κουζίνα, πλάι στον σεφ Ανδρέα Λαγό. Μαζί μαγειρεύουν με τυρί Σαν Μιχάλη ΠΟΠ Σύρου και ρύζι από τη Χαλάστρα Μαλγάρων – δύο υλικά με ξεχωριστή προσωπικότητα και γευστική ένταση, ακριβώς όπως και η ίδια.
Για το αν μαγειρεύει, για τις διατροφικές τις συνήθειες, για τη σχέση της με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, για το πόσο τυχερή αισθάνεται που ασχολείται με κάτι που προσφέρει συναίσθημα, αλλά και για το πως είναι ως μαμά, μάς μιλάει η Νίνα Λοτσάρη.
Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Γραβιέρα Νάξου, αθωνίτικο Χαλκιδικής»
Καλεσμένος ο Τάσος Σωφρονίου
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον καταξιωμένο σχεδιαστή μόδας, Τάσο Σωφρονίου. Με φινέτσα και καλλιτεχνικό ένστικτο, ο Τάσος Σωφρονίου μπαίνει στην κουζίνα του σεφ Ανδρέα Λαγού και δοκιμάζει κάτι τελείως διαφορετικό από τις πασαρέλες. Η γραβιέρα Νάξου και το αθωνίτικο Χαλκιδικής δίνουν έμπνευση σε συνταγές με στιλ, βάθος και ελληνική γευστική ταυτότητα.
Γιατί ζει στο εξωτερικό, πώς ξεκίνησε στον χώρο της μόδας, για το πόσο περήφανος είναι που ως καθηγητής μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του, αλλά και την μεγάλη αδυναμία που έχει στη μαμά του, μάς μιλάει ο Τάσος Σωφρονίου.
Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Αβγοτάραχο από το Δέλτα του Αξιού, καρπούζια Ίου»
Καλεσμένη η Κατερίνα Μισιχρόνη
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την εκφραστική ηθοποιό Κατερίνα Μισιχρόνη. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, η Κατερίνα Μισιχρόνη αφήνει για λίγο το σανίδι και εξερευνά τη σκηνή της γεύσης. Αβγοτάραχο από το Δέλτα του Αξιού και ζουμερά καρπούζια από την Ίο συνδυάζονται σε συνταγές γεμάτες φρεσκάδα, αντίθεση και θεατρικό ρυθμό.
Για την υποκριτική και πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, έχοντας πρώτα ασχοληθεί με την ψυχολογία και τον χορό, για τις φορές που συνελήφθη στην Αίγυπτο και το Μαρόκο αλλά και όλα τα ταξίδια που την μάγεψαν, μάς μιλάει η Κατερίνα Μισιχρόνη.
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Άγριες τρούφες Σάμου, ελαιόλαδο Καλαμάτας»
Καλεσμένος ο Σάββας Πούμπουρας
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον αεικίνητο Σάββα Πούμπουρα. Παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός και επιχειρηματίας, ο Σάββας Πούμπουρας ενώνει τις δυνάμεις του με τον σεφ Ανδρέα Λαγό σε μια κουζίνα γεμάτη ενέργεια και δημιουργία. Μαζί μαγειρεύουν με άγριες τρούφες από τη Σάμο και ελαιόλαδο Καλαμάτας – υλικά με έντονο χαρακτήρα, όπως και ο ίδιος.
Για την ενασχόλησή του με τη μαγειρική, τις γευστικές του μνήμες, για το ότι δεν είναι τόσο εξωστρεφής όσο φαίνεται, για τη γεύση που του άφησε η τηλεόραση και για το πώς είναι ως μπαμπάς, μάς μιλάει ο Σάββας Πούμπουρας.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Τζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις