Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.

Η πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια συνεχίζεται και φέτος! Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η εκπομπή που αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τους παραγωγούς και τη γη της Ελλάδας, επιστρέφει δυναμικά στην ΕΡΤ1, κάθε μεσημέρι στις 14:00.

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχεται το κοινό στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», αναζητώντας τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της χώρας και δημιουργώντας συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας.

Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.

«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση.

Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!

Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Φορμαέλα Αράχωβας ΠΟΠ, ελαιόλαδο Νάξου» 
Καλεσμένος ο Αλέξανδρος Λογοθέτης

Η ΠΟΠ Μαγειρική υποδέχεται τον πολυδιάστατο ηθοποιό Αλέξανδρο Λογοθέτη. Με το γνώριμο χαμόγελο, ο αγαπημένος ηθοποιός μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής και μαγειρεύει παρέα με τον σεφ Ανδρέα Λαγό. Στο τραπέζι της ημέρας πρωταγωνιστούν η φορμαέλα Αράχωβας ΠΟΠ με τη γεμάτη, πικάντικη γεύση και τη μοναδική της υφή και το ελαιόλαδο Νάξου, χρυσαφένιο και αρωματικό, που χαρίζει στα πιάτα ισορροπία και αυθεντικότητα.
Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης μάς μιλά για το πώς ξεκίνησε την υποκριτική, για τον πατέρα του που ήταν ηθοποιός, τη σχέση τους και τι πρόλαβαν να πουν πριν φύγει εκείνος, για τη σειρά «Το παιδί» της ΕΡΤ, για τις σπουδές στο Λονδίνο, τους ρόλους που αγαπά, αλλά και για τον ρόλο του ως μπαμπάς.

  Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Ελαιόλαδο Σπάρτης ΠΟΠ Λακωνίας, αλάτι Μεσολογγίου»
Καλεσμένος ο Μάνος Πυροβολάκης

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον ξεχωριστό τραγουδιστή Μάνο Πυροβολάκη. Με τη ζεστή του παρουσία μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής για να δημιουργήσει μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό γεύσεις γεμάτες μουσική και παράδοση.
Στο επίκεντρο βρίσκονται το ελαιόλαδο Σπάρτης ΠΟΠ Λακωνίας, με το χρυσαφένιο του χρώμα και το αλάτι Μεσολογγίου, φυσικό και καθαρό, που δίνει ισορροπία και ένταση σε κάθε πιάτο.
Για την σχέση του με την μαγειρική, ειδικά από τότε που έγινε μπαμπάς, για τα παιδικά του χρόνια τα οποία περνούσε τα καλοκαίρια του στην Κρήτη, για το τι είναι για εκείνον δημιουργία, για τις μεγάλες του συνεργασίες και για το αν οι νέοι ενδιαφέρονται για την παραδοσιακή μουσική, μάς μιλά ο Μάνος Πυροβολάκης.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου ΠΟΠ, πατάτα Ζακύνθου»
Καλεσμένη η Τίνα Αλεξοπούλου

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τη γοητευτική ηθοποιό και τραγουδίστρια Τίνα Αλεξοπούλου.
Με τη θεατρική της αύρα και τη ζεστή προσωπικότητα της, μπαίνει στην κουζίνα για μια δημιουργική συνάντηση με τον σεφ Ανδρέα Λαγό. Στο πιάτο πρωταγωνιστούν η τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου ΠΟΠ, με την γλυκιά της γεύση και η πατάτα Ζακύνθου, ιδανική για αμέτρητες συνταγές.
Για τα παιδικά χρόνια στην Σάμο, τις σπουδές της και την υποτροφία στην Αγγλία, για το ότι τραγουδάει σε οκτώ γλώσσες, την Επίδαυρο και την ευγνωμοσύνη που νιώθει για όλα όσα έχει καταφέρει αλλά και για το τραγούδι που έχει γράψει για το νησί της, μάς μιλά η Τίνα Αλεξοπούλου.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Ξινομυζήθρα Κρήτης, βούτυρο Κερκύρας»
Καλεσμένη η Ξένια Βέρρα

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την αυθεντική λαϊκοδημοτική τραγουδίστρια Ξένια Βέρρα.
Με ζεστή φωνή και αληθινή παρουσία, μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής για να μαγειρέψει δίπλα στον σεφ Ανδρέα Λαγό.
Στο μενού συναντιούνται η ξινομυζήθρα Κρήτης, με την αφράτη υφή της και το βούτυρο Κέρκυρας, πλούσιο και αρωματικό, που χαρίζει μεταξένια ισορροπία στα πιάτα.
Η Ξένια Βέρρα μάς μιλά για τα παιδικά χρόνια στην Πάτρα, για την παράδοση της οικογένειας της στην παραδοσιακή μουσική, για την σχέση της με την μαγειρική, για το τι την δυσκολεύει στη δουλειά της και τα ταξίδια που έχει κάνει σε όλον τον κόσμο, καθώς και για τις συναυλίες της.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Φασόλια κοινά μεσόσπερμα Κάτω Νευροκοπίου ΠΟΠ, φιστίκι Μεγάρων ΠΟΠ»
Καλεσμένη η Ζωή Κρονάκη

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την χαρισματική παρουσιάστρια και δημοσιογράφο Ζωή Κρονάκη.
Με φωτεινή διάθεση, μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό και χρησιμοποιούν δύο εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα: τα φασόλια κοινά μεσόσπερμα Κάτω Νευροκοπίου ΠΟΠ, με τη βουτυράτη, γεμάτη γεύση τους και το φιστίκι Μεγάρων ΠΟΠ, τραγανό και χαρακτηριστικό της αττικής γης.
Η Ζωή Κρονάκη μάς μιλά για τα παιδικά της χρόνια στην Καβάλα, για τις σπουδές στη Νομική και πώς μπήκε στην δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο, για τα παιδιά της και τη σχέση της με την τεχνολογία αλλά και τη δική της σχέση με την μαγειρική.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Τζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productionsας Λαγός, Σπύρος Σπυράκος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook