Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.

Η πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια συνεχίζεται και φέτος! Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η εκπομπή που αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τους παραγωγούς και τη γη της Ελλάδας, επιστρέφει δυναμικά στην ΕΡΤ1, κάθε μεσημέρι στις 14:00.

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχεται το κοινό στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», αναζητώντας τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της χώρας και δημιουργώντας συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας.

Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.

«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Ψάρια Αργοσαρωνικού, γραβιέρα Θεσσαλονίκης ΠΟΠ»
Καλεσμένη η Βάνα Πεφάνη

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την δημοφιλή ηθοποιό Βάνα Πεφάνη.  Με τη θετική της αύρα και τη θεατρικότητά της, μπαίνει στην κουζίνα της εκπομπής για να μαγειρέψει παρέα με τον σεφ Ανδρέα Λαγό.
Στο μενού πρωταγωνιστούν τα ψάρια Αργοσαρωνικού, φρέσκα και γεμάτα θαλασσινό άρωμα και η γραβιέρα Θεσσαλονίκης ΠΟΠ με τη χαρακτηριστική της γευστική ένταση.
Η Βάνα Πεφάνη μάς μιλά για την παιδική της ηλικία και ότι δεν έπαιξε ποτέ με κοριτσίστικα παιχνίδια, για το πώς μπήκε στην υποκριτική, για την ρήξη με τον πατέρα της όταν είπε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, για τις σπουδές στο Εθνικό Θέατρο αλλά και για την μαγική συνεργασία της με την Τζένη Καρέζη και την γενναιοδωρία με την οποία την αντιμετώπισε.

  Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Ρεβίθια Σίφνου, πορτοκάλια Αργολίδας» 
Καλεσμένος ο Γιώργος Σιαδήμας

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025 στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό συναντιούνται μαγειρικά διαλέγοντας δύο αυθεντικά και νόστιμα ελληνικά προϊόντα: τα ρεβίθια Σίφνου, φημισμένα για τη βελούδινη υφή και τη γεμάτη γεύση τους και τα πορτοκάλια Αργολίδας, ζουμερά και αρωματικά, που χαρίζουν φυσική γλυκύτητα και φρεσκάδα στα πιάτα.
Ο Γιώργος Σιαδήμας μάς μιλά για την διαχείριση της επικαιρότητας, για το αν βάζει την προσωπική του πινελιά στην παρουσίαση των ειδήσεων, για τις σπουδές του στη Νομική, τις γευστικές του μνήμες από τη μητέρα του αλλά και για το από ποιον θα ήθελε να πάρει συνέντευξη.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Ψάρια Θερμαϊκού, ακτινίδιο Σπερχειού ΠΟΠ» 
Καλεσμένος ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025 στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον μαέστρο Κωνσταντίνο Δημηνάκη. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό δημιουργούν ένα μενού που συνδυάζει τη θαλασσινή Ελλάδα με τη φρεσκάδα της γης, χρησιμοποιώντας ψάρια Θερμαϊκού, γεμάτα άρωμα και γεύση, και ακτινίδιο Σπερχειού ΠΟΠ, που χαρίζει ισορροπία και ένταση στα πιάτα.
Ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης μάς μιλάει για τη σχέση του με τη μαγειρική ως κάτοικος εξωτερικού, για την καταγωγή του από τη Θεσσαλονίκη, για το ότι η ενασχόλησή του με τη μουσική ήταν ένα τυχαίο γεγονός αλλά και για τη ζωή ενός μαέστρου στο εξωτερικό.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών ΠΓΕ, γκερεμέζι Αίγινας» 
Καλεσμένος ο Χριστόφορος Πέσκιας

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025 στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο προϊόντα με ελληνική ταυτότητα: τα φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών ΠΓΕ, με τη γεμάτη, μεστή γεύση και τη βουτυράτη υφή τους και το γκερεμέζι Αίγινας, δροσερό και ελαφρύ που φέρνει ισορροπία και χαρακτήρα σε κάθε πιάτο. Ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Κύπρο και τις γευστικές του μνήμες, για το τι σημαίνει για εκείνον η μαγειρική και τα αγαπημένα του φαγητά, για τις παραξενιές του στην κουζίνα αλλά και για το πώς βιώνει την ευτυχία.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Κατσικάκι Χάλκης, ακτινίδιο Πιερίας ΠΟΠ» 
Καλεσμένη η Βάλια Πετούρη

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια πολιτικών εκπομπών Βάλια Πετούρη. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν με δύο προϊόντα που εκφράζουν την ελληνική παράδοση: το κατσικάκι Χάλκης, τρυφερό και μεστό σε γεύση και το ακτινίδιο Πιερίας ΠΟΠ, ζουμερό και αρωματικό, που προσφέρει φυσική ισορροπία και φρεσκάδα στις δημιουργίες τους.
Η Βάλια Πετούρη μάς μιλάει για την καταγωγή της από τη Σάμο και τη Χίο, το σπίτι που βρήκε στην ΕΡΤ, για το ότι μαγειρεύει από μικρή μόνο για τον εαυτό της, για το ότι ασχολήθηκε τυχαία με τη δημοσιογραφία, αλλά και τι είναι αυτό που αγαπάει στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Τζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productionsας Λαγός, Σπύρος Σπυράκος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook