Ικανοποιημένοι οι πρώην εργαζόμενοι του ΔΟΛ από την ερμηνευτική τροπολογία για τις αποζημιώσεις τους

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δράση Προάσπισης Εργασιακών Δικαιωμάτων Εργαζομένων ΔΟΛ:
«Ο πολύπλευρος αγώνας μας έπιασε τόπο και σήμερα δικαιώνεται και για όσους άσκησαν το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας, όντας πολλούς μήνες απλήρωτοι και αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά εχθρικές συμπεριφορές από την εργοδότρια εταιρεία.
Η Κυβέρνηση κατανόησε άμεσα την αυθαιρεσία και την παράνομη συμπεριφορά εκ μέρους των ειδικών διαχειριστών του ΔΟΛ (και του MEGA), που σκόπιμα παρερμήνευσαν τις διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4772/2021 με σκοπό να μην μας πληρώσουν όσα μας επιδικάστηκαν τόσες φορές μέχρι σήμερα. Οι “θεωρίες” που κατασκεύασαν βρίσκονταν έξω από κάθε νομιμότητα.
Με την ερμηνευτική τροπολογία που πρότεινε η Κυβέρνηση (Υπ. Οικονομικών) και ψηφίστηκε σήμερα από την Βουλή, δόθηκε μία ακόμα απόλυτα σαφής απάντηση στην αυθαίρετη και παράνομη συμπεριφορά των ειδικών διαχειριστών.
Όλες οι απαιτήσεις των εργαζομένων κατά την περίοδο της ειδικής διαχείρισης αποτελούν προαφαιρούμενα του πίνακα διανομής.
Και για να μην ξενίσει τους “κακοπροαίρετους καλοθελητές” δεν είναι δυνατόν, ούτε και συνταγματικά νόμιμο, οι απαιτήσεις των εργαζομένων να είναι οι μόνες απαιτήσεις της περιόδου ειδικής διαχείρισης που δεν αποτελούν προαφαιρούμενο και να είναι προαφαιρούμενο όλες οι απαιτήσεις κάθε άλλου.
Αποκαταστάθηκε πλήρως η νομιμότητα, όπως ήδη είχε κριθεί και από τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση που έφερε την ερμηνευτική τροπολογία στην Βουλή για να πατάξει την παρανομία, τα πολιτικά κόμματα Ν.Δ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΚΙΝ.ΑΛ. που ψήφισαν την τροπολογία, το Κ.Κ.Ε. και το ΜΕ.Ρ.Α. 25, των οποίων οι αγορητές έκαναν ειδική αναφορά στο θέμα από το βήμα της Βουλής (είναι βέβαια σαν να την ψήφισαν και τα κόμματά αυτά, όπως δήλωσαν). Ευχαριστούμε όσες και όσους βοήθησαν στην δικαίωση του αγώνα, που αποτελεί και δικαίωση και νίκη και για τους εργαζόμενους σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις”.
Δράση Προάσπισης Εργασιακών Δικαιωμάτων Εργαζομένων ΔΟΛ
Ολες οι Ειδήσεις
- Μπορούμε να τελειώσουμε τον πόλεμο χωρίς τους Tomahawk, είπε ο Τραμπ – «Θέλουμε ειρήνη, ο Πούτιν όχι» απάντησε ο Ζελένσκι
- Αντριανέλλα Νικολάου: «Να φτιάξεις μια ζωή που ανυπομονείς να ξυπνήσεις για να την ζήσεις»
- Φοινικούντα: Μαραθώνια η νέα κατάθεση του ανιψιού του θύματος του διπλού φονικού – «Τον φοβόταν γιατί κληρονομούσε τη μερίδα του λέοντος», κατέθεσε η ξαδέλφη του
- Στο νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος
- Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο μεγάλος νικητής του ΤΖΟΚΕΡ – Κέρδισε 5,7 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη κατηγορία και ακόμα 1,9 εκατ. ευρώ στη δεύτερη
- Η Ρεάλ έκανε δώρο στον Εμπαμπέ μια ολοκαίνουρια BMW φτιαγμένη αποκλειστικά για εκείνον, αλλά… δεν έχει δίπλωμα οδήγησης
- «The Voice of Greece»: Διαγωνιζόμενοι διεκδικούν μια θέση στο όνειρο- Δείτε το τρέιλερ
- Ελένη Φουρέιρα: Κυκλοφόρησε το πρώτο hit από το νέο album της με τίτλο “Alleluia”
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook